Sellosalissa työntekijä saa vastuuta asteittain

Leppävaaran kulttuurin kehtona toimiva Sellosali on joutunut kamppailemaan pandemiarajoitusten kanssa, mutta se ei ole estänyt kohdetta erottumasta edukseen seurelaisten keskuudessa. Syksystä alkaen toimintaansa elvyttänyt kulttuuritalo valittiinkin palvelualojen vuoden 2021 parhaaksi työkohteeksi.

Seuren työntekijöitä Sellosalissa työskentelee esimerkiksi aulapalvelutyöntekijöinä, lipunmyyjinä ja vahtimestareina. Mutta mikä tekee Sellosalista vuoden 2021 parhaan työkohteen?

Aulapalveluvastaava Janne Helenius huomauttaa, että Sellosali on aina ollut toimialansa kärkeä:

– Aikaisempina vuosina meidän keikkalaiset eivät vain ole vastanneet kyselyyn, hän toteaa leikkimielisesti.

Helenius vastaa talon työntekijäpuutosten täyttämisestä ja on aktiivisesti yhteydessä keikkalaispooliin, tarvittaessa vaikka soittamalla heitä läpi. Tuttuja säännöllisesti työskenteleviä vakisijaisia on paljon, mutta uudet tekijät hän toivottaa myös tervetulleeksi.

– Meillä on tietty tapa ottaa uudet sisään, Helenius kertoo. Esimerkiksi naulakon saa yleensä haltuun yhden illan aikana, ja kokemuksen kertyessä tekemistä sekä vastuuta saa halutessaan lisää.

Tuotantopäällikkö Henna Salo komppaa ja arvelee lisäksi, että Sellosali on monelle nuorelle myös se ihka ensimmäinen työpaikka. Hänen mukaansa talon vakinaisten työntekijöiden ja keikkalaisten välillä toteutuu molemminpuolinen kunnioitus.

– Kymmenen hengen vakinaisen henkilökunnan lisäksi paikalla on illasta ja tarpeesta riippuen yleensä yhdestä kymmeneen seurelaista, Salo kertoo.

Yksi heistä on leipätyönsä ohella jo vuodesta 2014 saakka Sellosalissa keikkaa tehnyt Petra Nyman. Hän toimii tavallisesti joko aulapalvelutyöntekijänä tai -vastaavana.

– Sellosalissa keikkailu on melkein kuin harrastus ja työvuorojen määrä vaihtelee itselläni aina elämäntilanteen mukaan.

Salon ja Heleniuksen mukaan työskentely Sellosalissa vaatii yhteistyötä ja tilanteenlukutaitoa. Kaikkien täytyy pystyä sisäistämään talon toiminta sekä vastuunsa oman työn ohjauksen, esimerkiksi tauotuksen osalta, jotta toiminta ei häiriinny.

Yhtä joukkoa Sellosalissa ollaan myös varsinaisen työnteon ulkopuolella. Vakihenkilökunnan ja sijaisten kesken onkin yhteisiä virkistyksiä ja tapahtumanviettoa.

– Ollaan missä tehtävässä ja positiossa tahansa, niin kaikilla on kuitenkin sama päämäärä, Nyman kertoo ja huomauttaa vielä, että työntekijät eivät ole ainoita, jotka nauttivat Sellosalissa keikkailusta – myös artistit tykkäävät tulla aina uudestaan ja uudestaan.

Lisätietoa Sellosalista löydät osoitteesta www.sellosali.fi.

Petra Nyman, Henna Salo ja Janne Helenius

Vuoden paras työkohde 2021

Sellosali valittiin vuoden 2021 palvelualojen parhaaksi työkohteeksi.

Seuren työntekijät ovat saaneet ehdottaa suosikkityökohteitaan, ja ehdotusten pohjalta Seure on palkinnut vuoden 2021 parhaat työkohteet sosiaali- ja terveydenhuollossa, varhaiskasvatuksessa, opetuksessa ja palvelualoilla sekä parhaan ruotsinkielisen työkohteen.

Marras-joulukuun aikana toteutettu kysely keräsi lähes 600 vastausta. Parhaiden työkohteiden perusteluissa toistuvat samat tärkeät teemat – hyvä perehdytys, tasa-arvoinen kohtelu, arvostuksen tunne sekä palautteen tärkeys.

Lue kampanjasta lisää tästä.

Tutustu työkohteisiin