Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä työssä on Sellosalin vahvuus

Leppävaarassa sijaitsevalle Sellosalille vuosi 2022 oli varsin merkityksellinen, sillä pandemiasta pitkään kärsineen talon toiminta on viimein loppuvuoden aikana palannut edeltävälle tasolle. Voisi sanoa, että juuri sopivasti, sillä tänä vuonna musiikkisali juhlii 20-vuotista taivaltaan, minkä lisäksi seurelaiset valitsivat Sellosalin jo toimialansa parhaaksi työkohteeksi!

Tuotantopäällikkö Henna Salo kertoo edellisvuoden valinnan alleviivanneen sitä hyvää tekemistä, jota talossa on jo vuosien ajan toteutettu keikkalaisten kanssa. Ja hyviksi havaituista toimintatavoista pidetään jatkossakin kiinni. Erityisesti nuorelle tekijälle Sellosali on Salon mukaan hyvä ensimmäinen työpaikka:

– Työssä on syytä olla tarkka ja saada vastuuta alusta alkaen.

Mahdollisuus kasvaa ja kehittyä työn ohessa onkin yksi talon vahvuuksista. Aulavastaava Luukas Lahtisen mukaan uudelle työntekijälle onkin olemassa selkeä polku, miten hänet “ajetaan sisään”.

– Hyviä tekijöitä totutellaan mieluusti myös muihin talon tehtäviin. Moni uusi aloittaa esimerkiksi naulakossa, mutta osaamista pääsee kiinnostuksen ja kykyjen mukaan nopeasti laajentamaan, hän kertoo. Samalla tämä sitouttaa henkilöstöä ja rakentaa osaltaan työyhteisön henkeä, josta Sellosali saakin ansaittua kiitosta.

”Ihana työyhteisö, joka koostuu erilaisista, eri ikäisistä työtään sydämellä tekevistä ihmisistä.”

”Työ ei tunnu työltä Sellosalissa, sinne on aina yhtä kiva mennä. Paras työpaikka missä olen ikinä ollut!”

Monipuolinen työnkuva vetovoimatekijänä

Syksyllä 2021 Sellosalissa aloittanut Kosti Kuokkanen on malliesimerkki talon kasvatista. Hän aloitti keikkailun vahtimestarina, minkä jälkeen kuvaan ovat tulleet mukaan järjestyksenvalvojan tehtävät. Sellosalin lisäksi hän tekee vuoroja museo-oppaana näyttelykeskus WeeGeessä.

Lahtinen ja seurelainen Kosti Kuokkanen olivat mukana jakamassa omia kokemuksiaan kulttuurialan paneelikeskustelussa Seuren asiakastilaisuudessa.

Monipuoliset tehtävät ovatkin hänen mukaansa työvuorojen suola ja niitä Sellosalissa riittää.

– Vaikka on aulassa töissä, niin erilaista tekemistä on paljon. Vaihtelevuutta löytyy siis riittävästi, Kuokkanen summaa.

Sujuvista toimintatavoista huolimatta Sellosalissa ei ole jämähdetty paikoilleen vaan tekemistä kehitetään edelleen ja talossa vallitsee ideapositiivinen asenne. Myös keikkalaisia kannustetaan ja osallistetaan tähän työhön.

– Yleinen avoimuus on tervettä tässä työympäristössä. Sitä kautta tässä kehitytään, kun löydetään pieniä nyansseja, joiden pohjalta asioita voidaan viedä eteenpäin, Lahtinen avaa asiaa. Seurelaiset antavatkin kiitosta siitä, että myös keikkalainen kokee olevansa kiinteä osa työyhteisöä.

– Välillä oikein unohtaa olevansa keikkatyöntekijä, kun yhteenkuuluvuuden tunne on talossa sen verran suuri, Kuokkanen täydentää.

Seurelaisia Sellosalissa työskentelee tavallisesti illasta ja tarpeesta riippuen yhdestä kymmeneen, niin aulapalvelussa, vahtimestareina kuin lipunmyyjinäkin. Joukossa on paljon luottotekijöitä, mutta Salo ja Lahtinen toivottavat myös uudet tulijat tervetulleiksi!

Vuoden 2022 parhaiden työkohteiden valinta

Sellosali valittiin vuoden 2022 parhaaksi palvelualojen työkohteeksi.

Seuren työntekijät ovat kyselyllä saaneet ehdottaa ja perustella omia suosikkityökohteitaan, ja näiden pohjalta Seure on palkinnut parhaat työkohteet sosiaali- ja terveydenhuollossa, varhaiskasvatuksessa, opetuksessa ja palvelualoilla sekä parhaan ruotsinkielisen työkohteen.

Alkuvuoden aikana toteutettu kysely keräsi yli 650 vastausta. Perusteluissaan seurelaiset ovat saaneet painottaa itselleen tärkeitä teemoja – vastaanottoa ja perehdytystä, tasa-arvoista kohtelua, arvostuksen tunnetta sekä palautteen tärkeyttä.Lisätietoa kampanjasta ja voittajakohteista löydät täältä.

Tutustu työkohteisiin