Työskentely välivuotena tuo työkokemusta, josta on varmasti hyötyä tulevaisuudessa

Onko ajatuksissasi välivuosi tai pieni breikki ennen opiskeluiden jatkumista tai armeijan alkua? Koulunkäynninohjaajan ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajan työt ovat suosittuja tapoja aloittaa työelämässä lukion jälkeen.

Lasten ja nuorten parissa työskentely välivuonna voi antaa työurallesi mainion sysäyksen. Työelämän pelisäännöt, tiimityö ja erilaisten ihmisten kanssa vuorovaikuttaminen tulevat tutuiksi samalla, kun kartoitat itsetuntemustasi työntekijänä ja löydät oman juttusi.

Kiinnostuitko? Hae työskentelemään Seuren kautta. Haemme parhaillamme lukuvuodelle 2023-2024 varhaiskasvatuksen lastenhoitajia pääkaupunkiseudun päiväkoteihin sekä myös koulunkäynninohjaajia, erityiskoulunkäynninohjaajia ja oppilashoitajia kouluihin.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajaksi ja koulunkäynninohjaajaksi erilaisilla taustoilla

Tiesitkö, että Seurella työn aloittaminen on helppoa? Voit itse päättää missä työskentelet, milloin ja kuinka paljon. Et jää koskaan jumiin työpaikkaan, jos et ole siihen tyytyväinen. Meillä pystyt sovittamaan työsi muuhun elämään ja vapaa-aikaan.

Varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtäviin voit hakea alan koulutuksella, työkokemuksella tai muulla tehtävää tukevalla kokemuksella. Tärkeintä on kokemus lasten tai nuorten kanssa toimimisesta sekä kiinnostus työskennellä koulussa tai päiväkodissa. Työskentelyyn sopivaa kokemusta on esimerkiksi harrastustoiminta valmentajana tai kerho-ohjaajana, lasten hoitaminen perheissä tai vapaaehtoistyö lasten tai nuorten parissa vaikkapa seurakunnan, partion tai 4H-kerhon kautta.

Erityskoulunkäynninohjaajan tehtäviin edellytämme kokemusta autististen tai kehitysvammaisten lasten parissa toimimisesta, tai työhön voi hakea tutustumishaun kautta.

Jos hakija on motivoitunut ja tehtävään muuten sopiva, mutta hänellä ei ole alan koulutusta tai työkokemusta, keikkatyön voi aloittaa myös Seuren tutustumisrekrytoinnin kautta. Lue lisää tutustumisrekrytoinnista. Haut tutustumisiin aukeavat jälleen syksyllä.

Seuren kautta voit työskennellä myös pääkaupunkiseudun ruotsinkielisissä päiväkodeissa ja kouluissa. Natiivi-ruotsintaitoa emme vaadi, tärkeintä on halu käyttää ja oppia kieltä lisää ruotsinkielisessä ympäristössä.

Lue lisää keikkatyöstä ja eri työmuodoista Seuress

Katso kaikki avoimet varhaiskasvatuksen ja opetuksen työpaikat

Tilaa uutiskirjeemme

Saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.