Työsuhdemuodot ja rekrytoinnista usein kysytyt kysymykset

Keikkatyö, pitkä työsuhde, määräaikaisuus, varahenkilötyösuhde,… Meneekö pää pyörälle kaikista mahdollisuuksista? Ja mietityttääkö, kuinka osaat valita juuri omaan elämääsi sopivan työsuhdemuodon?

Erilaisista työn tekemisen tavoista ja niiden eroista kysytään usein rekrytoijiltamme. Työsuhteiden vertaaminen ja omaan elämään oikean työskentelytavan löytäminen on tärkeä osa uuden työn hakemista. Auttaaksemme vertailussa kokosimme sinulle tiiviin paketin työsuhdemuodoista sekä vastaukset työnhakijoiden usein kysymiin kysymyksiin.

Keikkatyö

Keikkatyö tarkoittaa lyhyitä, usein yhden tai muutaman työvuoron pituisia ”keikkoja”. Keikkatyössä voit valita itse milloin, missä ja kuinka usein työskentelet. Keikkailu antaa sinulle vapauden suunnitella oman työelämäsi juuri omannäköiseksesi. Työkeikat varataan OmaSeure-puhelinsovelluksen kautta. Tarjolla olevista työvuoroista rakennat omaan arkeesi ja elämääsi sopivat työkuviot.

Keikkatyö lyhyesti

 • 1–15 päivää kestävä työsuhde
 • Työehtosopimuksena SEURETES
 • Antaa vapauden valita milloin, missä työkohteissa ja kuinka usein työskentelet
 • Tuntipalkka, palkanmaksu kahdesti kuussa
 • Vuosilomat maksetaan lomakorvauksena jokaisen palkanmaksun yhteydessä

Pitkä työsuhde

Pitkällä työsuhteella tarkoitetaan meillä Seuressa vähintään 16 päivää kestävää määräaikaista työsuhdetta. Työ tehdään yleensä yhdessä ja samassa työkohteessa, vaikkapa tietyssä koulussa, päiväkodissa tai sairaalassa. Viikoittainen työtuntimäärä on sovittu ennalta ja töitä tehdään sovittuna aikana. Pitkässä työsuhteessa tiedät tarkkaan kuukausitulosi ja palkka maksetaan aina kerran kuussa.

Pitkä työsuhde lyhyesti

 • Vähintään 16 päivää kestävä määräaikainen työsuhde
 • Työehtosopimuksena AVAINTES
 • Kuukausipalkka, palkanmaksu kerran kuussa
 • Työsuhteen aikana kertyy vuosilomapäiviä
 • Pitkä työsuhde tuo varmuutta elämään

Varahenkilötyösuhde

Varahenkilötyösuhteessa yhdistyvät pitkän työsuhteen ennakoitavuus ja keikkatyön vaihtelevuus. Työ tehdään vaihtelevasti eri työkohteissa esimerkiksi sairauslomasijaistarpeen mukaan. Kiertävää työntekijää voidaan kutsua myös varahenkilöksi, koska hän työskentelee sovittujen työkohteiden sijaisena sairastumisten varalta. Varahenkilön työ ei kuitenkaan tarkoita varallaoloa. Viikoittainen työtuntimäärä on ennalta sovittu ja palkka maksetaan kerran kuussa.

Varahenkilötyö lyhyesti

 • Pidempi määräaikainen työsuhde
 • Työehtosopimuksena AVAINTES
 • Työkohde voi vaihtua päivittäin
 • Kuukausipalkka, palkanmaksu kerran kuussa
 • Työsuhteen aikana kertyy vuosilomapäiviä

Hakijoiden TOP 3 kysymykset rekrytointitilanteessa

Kuinka monta keikkaa tulee viikossa tai kuukaudessa tehdä?

Keikkatyön tekeminen meidän kauttamme on joustavaa ja sovitettavissa täysin omiin aikatauluihisi. Voit valita keikkoja juuri niin monta viikossa tai kuukaudessa, kuin omaan elämääsi on sopivaa. Keikkoja voit tehdä muutaman kuukaudessa tai työskennellä täysillä työtunneilla joka viikko. Keikkatyöpäivien määrää voit myös vaihdella viikkojen mukaan.

Kuinka paljon keikkoja on tarjolla?

Keikkoja on tarjolla runsaasti. Määrät voivat kuitenkin vaihdella alojen mukaan, ja esimerkiksi varhaiskasvatuksessa ja opetuksessa keikkoja ei ole tarjolla viikonloppuisin tai lomien aikaan. Tällöin päiväkodit ja koulut ovat kiinni. Sote-alalla keikkoja on tarjolla tasaisemmin vuoden jokaisena päivänä.

Ovatko varatut keikat sitovia?

Varatut keikat ovat sitovia. Keikkatyössä jokainen keikka on oma työsuhteensa, eikä sovittua työtä voi yksipuolisesti perua. Sitovuus koskee kaikkia kolmea osapuolta: seurelaista, Seurea ja työkohdetta. Soita meille Seureen välittömästi, jos sinulla on pakottava syy, miksi poikkeuksellisesti et pysty tekemään sovittua työvuoroa.

Jäikö joku asia vielä askarruttamaan?

Meidän nettisivuilta löydät paljon hyödyllistä tietoa esimerkiksi meistä työpaikkana, työn hakemisesta, palkoista, sekä työskentelemisestä eri elämäntilanteissa. Voit myös ottaa meihin yhteyttä työnhakuun liittyen puhelimitse. Yhteystietomme ja aukioloaikamme löydät nettisivuiltamme.