Keikkatyöntekijä päättää itse työt ja lomat

,

Keikkatyö on parhaimmillaan joustavaa, antoisaa ja opettavaista. Keikkatyöntekijä valitsee itse työvuoronsa, vapaapäivänsä ja lomansa. Kuitenkin yleinen käsitys keikkatyöstä on usein toista maata. Tartuimme sitkeästi eläviin ennakkoluuloihin ja kumosimme ne.

Keikkatyöhön liitetään monenlaisia mielikuvia, eivätkä ne aina ole kovin mairittelevia. Sanotaan, että keikkatyötä tekevät ne, jotka eivät ole onnistuneet saamaan ”oikeaa” työpaikkaa. Vanhojen uskomusten mukaan keikkatyöntekijällä ei ole kouluttautumismahdollisuuksia, työyhteisöä, saati lomaa.

On aika tuulettaa ummehtuneita käsityksiä ja murtaa keikkatyön myyttejä. Lue, mitä keikkatyö parhaimmillaan on!

Keikkatyö on oma valinta

Keikkatyö valitaan, koska se on itselle sopiva tapa tehdä töitä. Keikkatyö voi olla päätyö tai sivutyö jonkin muun tärkeän asian tai toisen työn ohessa. Keikkatyö sopii yhteen opiskelun, läheisten hoitamisen tai eläkkeellä olon kanssa.

Keikkatyö ei ole mikään kakkosluokan työskentelytapa, vaan ihan oma osaamisalansa. Keikkatyön vaihtuvissa olosuhteissa ammattitaito ja asenne punnitaan.

Töitä valittavaksi asti

Keikkatyöntekijä varaa työvuoronsa ja järjestelee kalenterinsa itse. Monilla aloilla on tällä hetkellä enemmän töitä kuin tekijöitä. Keikkatyöntekijälle tämä tarkoittaa, että töitä riittää valittavaksi asti.

Keikkatyöntekijä saa loman ja lomakorvauksen

Keikkatyöntekijä valitsee itse, milloin on lomalla. Kun keikkailija haluaa olla lomalla, hän jättää työvuorot varaamatta. Keikkatyöntekijälle maksetaan lomakorvaus aina palkanmaksun yhteydessä. Keikkalainen voi laittaa lomakorvauksen jemmaan ja käyttää rahat sitten, kun on loman ja levon aika.

Keikkatyöntekijä on osa työyhteisöä

Parhaimmillaan keikkatyöntekijällä on monta työyhteisöä. Mikä parasta – hän voi valita ne itse. Keikkatyöntekijä voi valita työvuorot sieltä, mistä löytyy parhaat työkaverit ja paras pomo.

Keikkakohteiden työyhteisöjen lisäksi keikkatyöntekijä kuuluu isoon ja monimuotoiseen keikkatyöntekijöiden yhteisöön. Seuressa keikkatyöntekijät tapaavat toisiaan koulutuksissa ja virkistäytymisen merkeissä.

Keikkatyö opettaa ja kehittää

Eri työpaikoissa keikkaileva työntekijä imee oppeja ja vaikutteita. Työpaikkojen ja työyhteisöjen tapoihin tutustuminen antaa uusia näkökulmia omaan työhön. Keikkatyöntekijä pääsee poimimaan omaan työkalupakkiinsa parhaat käytännöt. Osaamista voi kehittää myös oman keikkatyönantajan järjestämissä koulutuksissa.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.