Anu Myllylä valitsee keikkatyön vapauden

Anu Myllylä keikkailee aktiivisesti varhaiskasvatuksen lastenhoitajana ja kokee keikkatyön itselleen sopivana työskentelymuotona. Hän suosittelee keikkatyötä kaikille vaihtelua kaipaaville ihmisille, jotka haluavat suunnitella omat aikataulunsa.

Minkälaisissa tehtävissä työskentelet?

Keikkailen varhaiskasvatuksen lastenhoitajana, työvuoroja teen keskimäärin kolme viikossa. Keikkatyö on minulle elämäntapa ja haluan tehdä töitä joustavasti sovittaen työt muun elämän ja esimerkiksi opiskelujen kanssa yhteen. Nautin vaihtelusta ja siitä, että työaikaa ei keikkalaisella kulu toimistotöihin.

Kuvaile tyypillistä työpäivääsi?

Työpäivän sisältö riippuu ryhmän lasten iästä. Päivä sisältää ulkoilua, ruokailua lasten kanssa, leikkiä, askartelua ja muita vaihtelevia aktiviteetteja.

Kenelle suosittelisit työtä?

Sinulle, joka nautit vapaudesta ja haluat itse päättää ja suunnitella omat aikataulusi. Keikkailu sopii eri elämäntilanteissa oleville ihmisille, kuten opiskelijoille, eläkeläisille ja toista työtä tekeville. Työssä pärjäät pitkälle positiivisuudella ja kyvyllä tulla erilaisten ihmisten kanssa toimeen.

Mitkä ovat työsi hyvät ja huonot puolet?

Hyviä puolia on ajan viettäminen lasten kanssa, minulle sopii hyvin että toimistotyöhön tai paperihommiin ei keikkatyöntekijällä kulu aikaa. Työ tuntuu merkitykselliseltä ja lasten kanssa vuorovaikuttaminen tärkeältä. Nautin keikkatyön tuomasta vaihtelusta ja vapauden tunteesta sekä mahdollisuudesta suunnitella omat aikatauluni.

Huonompia puolia työssä on isot ryhmäkoot ja ajoittainen vaje henkilöstön määrässä, joka aika ajoin aiheuttaa haasteita arkeen.

Lue lisää varhaiskasvatuksen tehtävistä täältä.