Keikkatyöt, määräaikaiset ja vakituiset työsuhteet – Valitse itse tapasi työskennellä

Seuren vuokratyösuhteessa työnantajanasi toimii Seure, mutta itse työ tehdään työkohteessa.

Tarjolla on eripituisia työsuhteita osa- ja kokoaikaisesti, kestoltaan yhden työvuoron mittaisista keikoista aina useiden kuukausien määräaikaisiin tai jopa vakituisiin työsuhteisiin.

Tutustu työntekijöihimme! Minkälaista työ Seuressa on? Tutustu työntekijöihimme ja heidän ajatuksiinsa työstään ja työskentelystä Seuressa täällä.

Keikkatyö

Keikkatyö vuokratyöntekijänä on joustava tapa työskennellä. Tarjolla olevista työvuoroista rakennat itsellesi sopivan paketin. Keikkatyötä kutsutaan myös nimillä ekstratyö ja osa-aikatyö. Seuren keikkatyön palkat voit tarkistaa työpaikkailmoituksistamme.

Keikkatyö sopii erilaisiin elämäntilanteisiin. Lue lisää keikkatyön tekemisestä esimerkiksi hoitovapaalla, opiskelijana, eläkeläisenä tai työttömänä työnhakijana.

Syitä valita keikkatyö

 • Valitse itse työvuorosi; kuinka paljon töitä teet ja missä.
 • Hallitse itse työaikasi. Haluatko työskennellä iltaisin, aamuisin tai ehkä viikonloppuisin?
 • Kartuta tilipussia ja työkokemusta opiskelijana.
 • Tutustu uusiin työpaikkoihin ja nauti vaihtelusta.
 • Kehity ammatillisesti.
 • Tienaa ylimääräistä esimerkiksi toisen työn ohessa.
 • Pidä toinen jalka työelämässä hoitovapaalla.
 • Jatka työuraasi eläkkeellä.

Näin keikkatyö toimii

Keikkatyö tarkoittaa lyhyitä, usein yhden tai muutaman työvuoron pituisia ”keikkoja”. Tarve keikkatyöntekijälle voi syntyä esimerkiksi vakituisen työntekijän poissaolon vuoksi. Keikkatyön tarve tulee usein nopeasti, jopa saman työpäivän aamuna. Keikkatyö voi olla myös pidempiaikainen, esimerkiksi yhden lukukauden pituinen työsuhde. Lue seurelaisten vinkit onnistuneeseen työkeikkaan.

Kun olet hakenut ja sinut on hyväksytty Seuren työntekijäksi, voit aloittaa keikkailun. Työ tehdään työkohteissa; sairaaloissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Työnantajasi ja palkanmaksajasi on Seure.

 • Keikkatyötä tehdessä voit itse määritellä osaamisesi puitteissa missä tehtävissä, missä kaupungeissa ja minä päivinä työskentelet.
 • Pääset varaamaan haluamasi työvuorot sähköisesti Keikkanetin kautta. Lue: Näin Keikkanetti toimii.
 • Osa työvuoroista tulee hakuun samana aamuna ja osan vuoroista voit varata hyvissä ajoin.
 • Yksittäisten työpäivien lisäksi voit työskennellä muutaman päivän pituisissa työsuhteissa samassa työkohteessa.
 • Keikkatyöntekijänä sinun on mahdollista osallistua Seuren järjestämiin ammattikohtaisin koulutuksiin.
 • Esimerkiksi lääkehoitoluvat voit suorittaa Seuren kautta, mikäli työtehtäväsi niitä edellyttävät.
 • Seure järjestää koulutuksia myös opetuksen, varhaiskasvatuksen ja keittiö- ja siivousalan työntekijöille.

Kuukausipalkkaiset työsuhteet

Keikkatyön lisäksi Seuren kautta on mahdollista työskennellä kuukausipalkkaisissa työsuhteissa. Kuukausipalkkaiset työsuhteet voivat olla määräaikaisia eli kestoltaan 16 päivästä useisiin kuukausiin, tai vakituisia työsuhteita.

 • Kuukausipalkkaisessa työsuhteessa sinulla on sovittu viikkotuntimäärä ja kuukausipalkka, ja sinulle tehdään työsuhteesta työsopimus.
  • Pitkät, yli 3 kuukautta kestävät työsuhteet, ovat tyypillisiä kouluissa ja päiväkodeissa. Opetuksessa määräaikaiset työsuhteet kestävät usein koko lukuvuoden.
  • Myös sosiaali- ja terveydenhuollossa on tarjolla useita kuukausia kestäviä määräaikaisia työsuhteita.
 • Jos työsuhteesi kesto on yli kolme kuukautta ja viikkotuntimääräsi on vähintään 20 tuntia viikossa, Seure tarjoaa henkilöstöetuja sähköisellä ePassilla. ePassin avulla Seure tukee työntekijöiden työmatkailua ja vapaa-ajan liikuntaa ja virkistäytymistä.
 • Kuukausipalkkaisissa työsuhteissa sinun on mahdollista osallistua Seuren järjestämiin ammattikohtaisin koulutuksiin.
  • Esimerkiksi lääkehoitoluvat voit suorittaa Seuren kautta, mikäli työtehtäväsi niitä edellyttävät.
  • Seure järjestää koulutuksia myös opetuksen, varhaiskasvatuksen ja keittiö- ja siivousalan työntekijöille.
 • Vakituiset työsuhteet: Tarjoamme myös toistaiseksi voimassa olevia työsuhteita kiertäville varahenkilöille. Vakituisia työsuhteita on tarjolla muun muassa kotihoidossa ja eräissä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä.

Työ Seuren varahenkilöstössä

Varahenkilöstössä työskentely sopii silloin, kun työssä halutaan kuukausipalkkaisen työsuhteen ennakoitavuutta. Työ tehdään vaihtelevasti eri kohteissa esimerkiksi sairauslomasijaistarpeen mukaan.

Varahenkilöstötyö sopii heille, jotka viihtyvät vaihtuvissa työympäristöissä ja haluavat keskittää työpanoksensa tärkeimpään, eli asiakkaiden kanssa tehtävään työhön. Seuren varahenkilöstölle työvuorot tehdään 3 viikon jaksoissa ja viikkotuntimäärän voimme räätälöidä toiveiden mukaan. Työkohde sen sijaan voi vaihtua jopa päivittäin.

Oletko luonne, joka haluaa tarttua heti toimeen? Haluatko turvata työpaikkojen toimintaa sijaisena, mutta kaipaat kuukausipalkkaisen varmuutta? Seure tarjoaa työnteon muotona määräaikaisia varahenkilöstön työsuhteita.

Varahenkilötyö vaatii kykyä sopeutua uusiin ja muuttuviin tilanteisiin ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Vaihtelevasta työstä huolimatta varahenkilöstö on arvostettu osa työyhteisöä, ja Seure tukee varahenkilöitä esimiestyöllä ja työsuhde-eduilla.

Kiertävän varahenkilöstön työsuhteita on tarjolla muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollossa, ruokapalvelussa sekä varhaiskasvatuksessa. Työpaikat löydät työpaikkailmoituksistamme nimikkeellä varahenkilöstö, kiertävä varahenkilöstö tai kiertävä.

Kesätyöt

Seuressa töitä kesäisin on tarjolla muun muassa laitoshuoltajana sairaaloissa ja palvelutaloissa.

Sosiaali- ja terveydenhuollossa on kesätöitä sairaanhoitajille, lähihoitajille ja terveydenhuollon opiskelijoille sairaaloissa, kotihoidossa, vanhusten hoidossa, terveysasemilla, päivystyksessä ja välinehuollossa. Pääkaupunkiseudun lisäksi voit työskennellä myös Keski-Uudellamaalla kuten Tuusulassa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä tai Porvoossa.

Koulujen loma-aikoina kouluissa ja päiväkodeissa ei ole töitä tarjolla.

Perehdytykset

Kaikki Seuren työtehtävät eivät vaadi ammattitutkintoa, vaan alan työkokemus ja soveltuvuus alalle riittää aloitamiseen. Perehdytys on hyvä keino aloittaa työnteko silloin, jos motivaatio työhön on suuri, mutta aiempaa työkokemusta ei ole. Perehdytyksen kautta henkilö tutustuu Seuren työtehtävään ja saa valmiudet toimia keikkatyöntekijänä.

Seuren perehdytys sisältää lähiopetuspäiviä, harjoittelupäiviä työkohteissa sekä palautekeskustelun. Perehdytys toimii myös työnhakuprosessina.

Perehdytyksiä järjestetään muun muassa lastenhoitotyöhön sekä keittiö- ja siivousalalle. Lisäksi kotihoidosta kiinnostuneiden lähihoitajien on myös mahdollista osallistua kotihoidon perehdytyksiin. Osa perehdytyksistä on suunnattu Seuren nykyisille työntekijöille ja osa tulee hakuun Avoimiin työpaikkoihin.

Katso avoimet haut perehdytyksiin.

Uudella alalla tai uudessa työpaikassa menestymiseen tarvitaan oikeaa osaamista, soveltuvuutta ja motivaatiota. Työn aloitus on usein haastavin kohta: Mitä tässä työssä ja tällä työpaikalla tehtäviin tarkalleen kuuluu? Työn aloituksen onnistumisessa auttaa käytännön perehdytys.

Seure tarjoaa perehdytyksiä erilaisiin työtehtäviin. Perehdytykset eivät ole ammattiin valmistavaa koulutusta, vaan perehdytyksen kautta henkilö tutustuu Seuren työtehtävään ja saa valmiudet toimia keikkatyöntekijänä.

Seuren perehdytys sisältää lähiopetuspäiviä, harjoittelupäiviä työkohteissa sekä palautekeskustelun. Perehdytys toimii myös työnhakuprosessina. Perehdytyksen aikana arvioimme henkilön valmiuksia tehtävään ja varmistamme, että usein vaihtelevan keikkatyön tekeminen sujuu.

Perehdytysten kautta voi myös hakea uusiin tehtäviin silloin, jos henkilö on alalle pätevä, mutta uuden alan työkokemusta ei ole vielä kertynyt. Seure järjestää esimerkiksi perehdytyksiä kotihoidon työhön lähihoitajille.

Perehdytyksiin haetaan samalla tavalla kuin avoimiin työpaikkoihin.

Perehdytys lastenhoitotyöhön

Onko sinulla toiveena tehdä merkityksellistä työtä lasten parissa? Jos työskentely lastenhoitajana kiinnostaa ja olet hyvin motivoitunut, mutta sinulla ei ole aiempaa kokemusta lastenhoitajan työstä päiväkodissa, voit hakea mukaan Seuren lastenhoitotyön perehdytykseen. Lastenhoitotyön perehdytys sisältää lähiopetuspäiviä ja harjoittelupäiviä päiväkodissa.

Perehdytyksen jälkeen sinun on mahdollista työskennellä kauttamme päiväkodeissa lastenhoitajana Vantaan, Espoon ja Helsingin kaupunkien päiväkodeissa. Perehdytys lastenhoitotyöhön kestää noin neljä päivää.

Perehdytykset keittiö- ja siivousaloille

Keittiö- ja siivousaloilla järjestetään perehdytyksiä, joiden tarkoituksena on syventää alakohtaista osaamista ja ammattitaitoa. Perehdytys sopii parhaiten henkilöille, joilla on jo hygieniapassi, aiempaa kokemusta keittiö- ja siivoustehtävistä, sekä valmius itsenäiseen työskentelyyn.

Perehdytyksen jälkeen voit työskennellä Seuren kautta esimerkiksi ruokapalvelutyöntekijän, astiahuoltajan tai yhdistelmätyöntekijän työtehtävissä.

Osa keittiö- ja siivousalojen perehdytyksistä on suunnattu Seuren nykyisille työntekijöille ja osa tulee hakuun Avoimiin työpaikkoihin. Perehdytykset keittiötyöhön ja siivoustyöhön kestävät yhdestä viiteen päivään.

Kotihoidon perehdytykset lähihoitajille

Kotihoidosta kiinnostuneiden lähihoitajien on myös mahdollista osallistua kotihoidon perehdytyksiin. Perehdytyksessä tutustut työhön työskentelemällä kotihoidon työntekijän työparina.

Parhaat edellytykset perehdytykselle antaa soveltuva työkokemus perusterveydenhuollosta, esimerkiksi vanhustyöstä tai sairaalan vuodeosastolta, sekä aito kiinnostus työskennellä kotihoidossa. Perehdytykseen edellytämme lähihoitajan tutkintoa sekä Valviran JulkiTerhikki- ja JulkiSuosikki -rekisteröintiä.

Osa kotihoidon perehdytyksistä on suunnattu Seuren nykyisille työntekijöille ja osa tulee hakuun Avoimiin työpaikkoihin.

Työllisty suoraan työkohteeseen

Seure rekrytoi työntekijöitä myös asiakkailleen. Nämä työpaikkailmoitukset tunnistat asiakkaiden omista logoista. Työnantajanasi ei toimi Seure, vaan työpaikkailmoituksessa mainittu organisaatio.