Keikkatyö, määräaikaiset ja vakituiset työsuhteet – Valitse itse tapasi työskennellä

Seuren vuokratyösuhteessa työnantajanasi toimii Seure, mutta itse työ tehdään työkohteessa.

Tarjolla on eripituisia työsuhteita osa- ja kokoaikaisesti, kestoltaan yhden työvuoron mittaisista keikoista aina useiden kuukausien määräaikaisiin tai vakituisiin työsuhteisiin.

Tutustu työntekijöihimme! Minkälaista työ Seuressa on? Tutustu työntekijöihimme ja heidän ajatuksiinsa työstään ja työskentelystä Seuressa täällä.

Keikkatyö

Keikkatyö vuokratyöntekijänä on joustava tapa työskennellä. Tarjolla olevista työvuoroista rakennat itsellesi sopivan paketin. Keikkatyötä kutsutaan myös nimillä ekstratyö ja osa-aikatyö.

Yksi keikka voi olla pituudeltaan yhdestä työpäivästä kuuteentoista työpäivään. Osa keikoista tulee tarjolle hyvän aikaa etukäteen, mutta iso osa tulee varattavaksi vasta edellisenä päivänä tai samana aamuna. Työvuorojen valinta nopeassa tahdissa kuuluu työn luonteeseen.

Hae Seuren keikkatyöntekijäksi työpaikkailmoituksen kautta. Haastattelemme sinut ja jos teemme työllistämispäätöksen, voit aloittaa työvuorojen varaamisen ja työskentelyn heti. Jokainen varattu keikka on oma työsopimuksensa.

Seure kertoo vuokratyönä tehtävien töiden palkat etukäteen. Seuren keikkatyön palkat voit tarkistaa työpaikkailmoituksistamme. Kun tiedät palkkasi ja työtuntisi etukäteen, tulojesi laskeminen on helppoa. Maksamme keikkatyössä palkan kahdesti kuukaudessa.

Keikkatyö sopii erilaisiin elämäntilanteisiin. Lue lisää keikkatyön tekemisestä esimerkiksi hoitovapaalla, opiskelijana, eläkeläisenä tai työttömänä työnhakijana.

Syitä valita Seuren keikkatyö

 • Valitse itse työvuorosi; kuinka paljon töitä teet ja missä.
 • Hallitse itse työaikasi. Haluatko työskennellä iltaisin, aamuisin tai ehkä viikonloppuisin? Voit suunnitella työsi esimerkiksi siten, että teet vuoroviikoin enemmän tai vähemmän töitä.
 • Kartuta tilipussia ja työkokemusta opiskelijana.
 • Tutustu uusiin työpaikkoihin ja nauti vaihtelusta.
 • Kehity ammatillisesti. Seuren työntekijänä saat mahdollisuuden usein laajentaa osaamistasi eri kohteissa tai tehtävissä.
 • Tienaa ylimääräistä esimerkiksi toisen työn tai yritystoiminnan ohessa.
 • Yhdistä keikkatyöansiosi ja elämäntilanteeseesi liittyvät tukimuodot kokonaisuudeksi.
 • Pidä toinen jalka työelämässä hoitovapaalla.
 • Jatka työuraasi eläkkeellä.
 • Työllisty nopeasti ja helposti laajemman työnhaun aikana tai kun pohdit urasi suuntaa.

Näin keikkatyö toimii

Seure keikkatyö tarkoittaa lyhyitä, usein yhden tai muutaman työvuoron pituisia ”keikkoja”. Tarve keikkatyöntekijälle voi syntyä esimerkiksi vakituisen työntekijän poissaolon vuoksi. Keikkatyön tarve tulee usein nopeasti, jopa saman työpäivän aamuna.

Keikkatyö voi olla myös pidempiaikainen, esimerkiksi yhden lukukauden pituinen työsuhde. Lue seurelaisten vinkit onnistuneeseen työkeikkaan.

Kun olet hakenut ja sinut on hyväksytty Seuren työntekijäksi, voit aloittaa keikkailun. Työ tehdään työkohteissa; sairaaloissa, kouluissa ja päiväkodeissa. Työnantajasi ja palkanmaksajasi on Seure.

Keikkatyössä eli tuntipalkkaisissa työsuhteissa maksamme palkan kaksi kertaa kuukaudessa. Seure palkkalaskelma löytyy helposti Keikkanetistä. Keikkatyöstä ei kerry perinteisellä tavalla lomapäiviä, vaan lomakorvaus maksetaan jokaisen palkanmaksun yhteydessä.

 • Keikkatyötä tehdessä voit itse määritellä osaamisesi puitteissa missä tehtävissä, missä kaupungeissa ja minä päivinä työskentelet.
 • Keikkatyössä olet Seuren ”kirjoilla”: Hoidamme työsuhdeasiasi ja pääset valitsemaan työvuoron Seuren tarjonnasta. Et kuitenkaan ole Seuren kiinteä työntekijä, vaan jokainen keikka on oma työsuhteensa.
 • Pääset varaamaan haluamasi työvuorot sähköisesti Keikkanetin kautta. Näin Keikkanetti toimii.
 • Osa työvuoroista tulee hakuun samana aamuna ja osan vuoroista voit varata hyvissä ajoin.
 • Yksittäisten työpäivien lisäksi voit usein valita myös useamman päivän pituisia työsuhteita samassa työkohteessa.
 • Keikkatyöntekijänä sinun on mahdollista osallistua Seuren järjestämiin ammattikohtaisin koulutuksiin.
  • Esimerkiksi lääkehoitoluvat voit suorittaa Seuren kautta, mikäli työtehtäväsi niitä edellyttävät.
  • Seure järjestää koulutuksia myös opetuksen, varhaiskasvatuksen ja keittiö- ja siivousalan työntekijöille.

Kuukausipalkkaiset työsuhteet

Keikkatyön lisäksi Seuren kautta on mahdollista työskennellä kuukausipalkkaisissa työsuhteissa. Kuukausipalkkaiset työsuhteet voivat olla määräaikaisia eli kestoltaan 16 päivästä useisiin kuukausiin, tai vakituisia työsuhteita. Työ tehdään usein yhdessä sovitussa työkohteessa, vaikkapa tietyssä koulussa. Sovittaessa työ voidaan tehdä myös kiertäen eri kohteissa.

Määräaikaisissa työsuhteissa maksamme palkan kerran kuukaudessa. Palkkalaskelma julkaistaan Keikkanetissä. Lomaraha ja lomakorvaus maksetaan pääasiallisesti työsuhteen päätyttyä.

 • Kuukausipalkkaisessa työsuhteessa sinulla on sovittu viikkotuntimäärä ja kuukausipalkka, ja sinulle tehdään työsuhteesta työsopimus.
  • Pitkät, yli 3 kuukautta kestävät työsuhteet, ovat tyypillisiä kouluissa ja päiväkodeissa. Opetuksessa määräaikaiset työsuhteet kestävät usein koko lukuvuoden.
  • Myös sosiaali- ja terveydenhuollossa on tarjolla useita kuukausia kestäviä määräaikaisia työsuhteita.
 • Jos työsuhteesi kesto on yli kolme kuukautta ja viikkotuntimääräsi on vähintään 20 tuntia viikossa, Seure tarjoaa työterveydenhuollon sekä henkilöstöetuja sähköisellä ePassilla. ePassin avulla Seure tukee työntekijöiden työmatkailua sekä vapaa-ajan liikuntaa ja virkistäytymistä.
 • Kuukausipalkkaisissa työsuhteissa sinun on mahdollista osallistua Seuren järjestämiin ammattikohtaisin koulutuksiin.
  • Esimerkiksi lääkehoitoluvat voit suorittaa Seuren kautta, mikäli työtehtäväsi niitä edellyttävät.
  • Seure järjestää koulutuksia myös opetuksen, varhaiskasvatuksen ja keittiö- ja siivousalan työntekijöille.
 • Vakituiset työsuhteet: Tarjoamme myös toistaiseksi voimassa olevia työsuhteita kiertäville varahenkilöille. Vakituisia työsuhteita on tarjolla muun muassa kotihoidossa ja eräissä sosiaali- ja terveydenhuollon tehtävissä.

Työ Seuren kiertävänä työntekijänä

Seuren kiertävä työntekijänä työskentely sopii silloin, kun työssä halutaan kuukausipalkkaisen työsuhteen ennakoitavuutta. Työ tehdään vaihtelevasti eri kohteissa esimerkiksi sairauslomasijaistarpeen mukaan.

Kiertävää työntekijää voidaan kutsua myös varahenkilöksi, koska hän työskentelee sovittujen työkohteiden sijaisena sairastumisten varalta. Työ ei kuitenkaan tarkoita varallaoloa.

Työ kiertävänä työntekijänä sopii heille, jotka viihtyvät vaihtuvissa työympäristöissä ja haluavat keskittää työpanoksensa tärkeimpään, eli asiakkaiden kanssa tehtävään työhön. Kiertäville työntekijöille työvuorot tehdään 3 viikon jaksoissa ja viikkotuntimäärän voimme räätälöidä toiveiden mukaan. Työkohde sen sijaan voi vaihtua jopa päivittäin.

 • Haluatko turvata työpaikkojen toimintaa sijaisena, mutta kaipaat kuukausipalkkaisen varmuutta? Seure tarjoaa työnteon muotona määräaikaisia kiertävän työntekijän työsuhteita.
 • Yli kolme kuukautta kestävissä kk-palkkaisissa työsuhteissa tarjoamme työterveydenhuollon sekä työmatka- liikunta- ja kulttuurietuja.
 • Kiertävän työntekijän työ vaatii kykyä sopeutua uusiin ja muuttuviin tilanteisiin ja hyviä vuorovaikutustaitoja. Vaihtelevasta työstä huolimatta kiertävä työntekijä on arvostettu osa työyhteisöä.
 • Kiertävän työntekijän työsuhteita on tarjolla muun muassa sosiaali- ja terveydenhuollossa, ruokapalvelussa sekä varhaiskasvatuksessa. Työpaikat löydät työpaikkailmoituksistamme nimikkeellä kiertävä työntekijä tai varahenkilö.

Kesätyöt 2022

Pääkaupunkiseudun lisäksi voit työskennellä myös Keski-Uudellamaalla kuten Tuusulassa, Mäntsälässä, Nurmijärvellä tai Porvoossa.

Lisäksi kesätöitä on tarjolla muun muassa laitoshuoltajana sairaaloissa ja palvelutaloissa.

Koulujen loma-aikoina kouluissa ja päiväkodeissa ei ole töitä tarjolla, joten emme tarjoa kesätöitä varhaiskasvatuksen, opetuksen, siivouksen tai ruokapalvelun aloilla.

Työhön tutustumiset ja perehdytykset

Kaikki Seuren työtehtävät eivät vaadi ammattitutkintoa, vaan alan työkokemus ja soveltuvuus alalle riittää aloittamiseen. Työhön tutustuminen on hyvä keino aloittaa työnteko silloin, kun motivaatio työhön on suuri, mutta aiempaa osaamista tai työkokemusta ei ole. Tutustumisen kautta henkilö tutustuu Seuren työtehtävään ja saa valmiudet toimia keikkatyöntekijänä.

Seuren työhön tutustuminen sisältää itseopiskelua ja haastattelun sekä tutustumisjakson työkohteissa ja loppukeskustelun. Työhön tutustuminen toimii myös työnhakuprosessina. Tutustumisjaksoja järjestetään muun muassa varhaiskasvatustyöhön, opetukseen sekä keittiö- ja siivousalalle.

Seure järjestää myös perehdytyksiä sellaisille ammattilaisille, joilla on jo tutkinto omalta alaltaan, mutta ei kokemusta tietystä työtehtävästä. Esimerkiksi kotihoidon perehdytyksiä järjestetään kotihoidosta kiinnostuneille lähihoitajille, joilla on jo lähihoitajan tutkinto ja soveltuvaa kokemusta sekä aito kiinnostus työskennellä kotihoidossa.

Osa tutustumisista ja perehdytyksistä on suunnattu Seuren nykyisille työntekijöille ja osa tulee hakuun avoimiin työpaikkoihin.

Katso avoimet haut tutustumisiin ja perehdytyksiin.

Uudella alalla tai uudessa työpaikassa menestymiseen tarvitaan oikeaa osaamista, soveltuvuutta ja motivaatiota. Työn aloitus on usein haastavin kohta: Mitä tässä työssä ja tällä työpaikalla tehtäviin tarkalleen kuuluu? Työn aloituksen onnistumisessa auttaa käytännön tutustuminen tai perehtyminen työhön.

Seure tarjoaa tutustumis- ja perehtymismahdollisuuksia erilaisiin työtehtäviin. Ne eivät ole ammattiin valmistavaa koulutusta, vaan työhön tutustumisen tai perehtymisen kautta henkilö tutustuu tai perehtyy Seuren työtehtävään ja saa valmiudet toimia keikkatyöntekijänä.

Seuren työhön tutustuminen sisältää itseopiskelua ja haastattelun sekä tutustumispäiviä työkohteissa ja loppukeskustelun. Työhön tutustuminen toimii myös työnhakuprosessina. Sen aikana arvioimme henkilön valmiuksia tehtävään ja varmistamme, että vaihtelevan keikkatyön tekeminen sujuu.

Seuren kautta voi myös hakea uusiin tehtäviin silloin, jos henkilö on alalle pätevä, mutta uuden alan työkokemusta ei ole vielä kertynyt. Seure järjestää tällöin perehdytyksiä esimerkiksi kotihoidon työhön lähihoitajille.

Tutustumisiin ja perehdytyksiin haetaan samalla tavalla kuin avoimiin työpaikkoihin.

Tutustuminen varhaiskasvatuksen ja opetuksen tehtäviin

Onko sinulla toiveena tehdä merkityksellistä työtä lasten parissa? Jos työskentely varhaiskasvatuksen lastenhoitajana kiinnostaa ja olet hyvin motivoitunut, mutta sinulla ei ole aiempaa kokemusta varhaiskasvatuksen lastenhoitajan työstä päiväkodissa, voit hakea mukaan Seuren varhaiskasvatustyöhön tutustumiseen. Varhaiskasvatustyöhön tutustuminen sisältää itseopiskelua ja haastattelun sekä tutustumisjakson päiväkodissa ja loppukeskustelun.

Työhön tutustumisen jälkeen sinun on mahdollista työskennellä kauttamme varhaiskasvatuksen lastenhoitajana Helsingin, Espoon ja Vantaan kaupunkien päiväkodeissa.

Tarjoamme tutustumisjaksoja myös erityiskoulunkäyntiavustajan tehtäviin kehitysvammaisten ja autististen lasten opetukseen.

Keittiö- ja siivousalojen tutustumiset ja perehdytykset

Keittiö- ja siivousaloilla järjestetään sekä työhön tutustumisia että perehdytyksiä. Tarjoamme tutustumisia astiahuoltajan työhön, joiden kautta voi työllistyä Seurelle astiahuoltajan tehtäviin ilman aiempaa osaamista tai kokemusta keittiötyöstä. Järjestämme myös perehdytyksiä ruokapalvelutyöntekijän sekä yhdistelmätyöntekijän tehtäviin, ja ne sopivat parhaiten henkilöille, joilla on jo hygieniapassi, aiempaa kokemusta keittiö- ja siivoustehtävistä sekä valmius itsenäiseen työskentelyyn.

Osa keittiö- ja siivousalojen tutustumis- ja perehdytysjaksoista on suunnattu Seuren nykyisille työntekijöille ja osa tulee hakuun avoimiin työpaikkoihin.

Kotihoidon perehdytykset lähihoitajille

Kotihoidosta kiinnostuneiden lähihoitajien on myös mahdollista osallistua kotihoidon perehdytyksiin. Perehdytyksessä tutustut työhön työskentelemällä kotihoidon työntekijän työparina.

Parhaat edellytykset perehdytykselle antaa soveltuva työkokemus perusterveydenhuollosta, esimerkiksi vanhustyöstä tai sairaalan vuodeosastolta, sekä aito kiinnostus työskennellä kotihoidossa. Perehdytykseen edellytämme lähihoitajan tutkintoa sekä Valviran JulkiTerhikki- ja JulkiSuosikki -rekisteröintiä.

Osa kotihoidon perehdytyksistä on suunnattu Seuren nykyisille työntekijöille ja osa tulee hakuun avoimiin työpaikkoihin.

Työllisty suoraan työkohteeseen

Seure rekrytoi työntekijöitä myös suoraan asiakkailleen. Työnantajanasi ei toimi Seure, vaan työpaikkailmoituksessa mainittu organisaatio.

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.