Välivuosityöpaikka Seuren kautta lasten parissa

Pidätkö välivuoden opinnoissa? Suuntaatko varusmiespalvelukseen ja haluat töihin sitä ennen?

Työ on usein välivuoden parasta antia. Seuressa moni nuori aikuinen pääsee tekemään opiskelun välissä mielekästä työtä ja samalla kerryttää arvokasta työkokemusta tulevaisuutta varten.

Lukuvuonna 2021–2022 Helsingin, Espoon ja Vantaan kouluissa ja päiväkodeissa työskenteli Seuren kautta noin 1 000 koulunkäyntiavustajaa ja yli 3 000 lastenhoitajaa. Töitä on runsaasti tarjolla myös tulevaksi syksyksi ja lukuvuodeksi.

Lasten parissa työskentelystä kiinnostuneille voi avautua ura lastenhoitajana pääkaupunkiseudun päiväkodeissa tai koulunkäyntiavustajana kouluissa.

Tarjoamme joustavan tavan tehdä töitä. Esimerkiksi keikkatyö tai lyhyet sijaisuudet sopivat opintojen ja muun elämän oheen, tai voit valita pidemmän työsuhteen kuukausipalkkaisen varmuudella.

Sinustako koulunkäyntiavustaja tai lastenhoitaja?

Työ lasten parissa on vastuullista ja palkitsevaa. Jos motivaatiosi on kohdallaan ja sinulla on kokemusta lapsiryhmien parissa toimimisessa, saatat olla sopiva työntekijä myös ilman aikaisempaa työkokemusta alan työstä.

Koulunkäyntiavustaja voi Seuren kautta työskennellä pääkaupunkiseudun peruskouluissa ja iltapäiväkerhoissa. Koulunkäyntiavustaja työskentelee yleisopetuksessa ryhmäavustajana, erityisopetuksen pienryhmissä tai integroitujen, erityistä tukea tarvitsevien oppilaiden henkilökohtaisena avustajana. Koulunkäyntiavustajana voi työskennellä alan pätevyydellä, yli 18-vuotiaana alan opiskelijana tai soveltuvalla työtä tukevalla kokemuksella.

Erityiskoulunkäyntivustaja tai oppilashoitaja työskentelee autismi- ja kehitysvammaopetuksessa ryhmän avustamista koulupäivän aikana sekä aamu- ja iltapäivätoiminnassa. Tehtäviin voi hakea terveydenhuoltoalan koulutuksella tai kokemuksella kehitysvammaisten tai autististen henkilöiden parissa toimimisesta.

Lastenhoitajana voi työskennellä pääkaupunkiseudun päiväkodeissa. Lastenhoitaja vastaa lasten hoidosta, kasvatuksesta ja opetuksesta lapsen ikätason mukaan. Lastenhoitajana voi työskennellä alan pätevyydellä, yli 18-vuotiaana alan opiskelijana tai soveltuvalla työtä tukevalla kokemuksella.

Syksyn keikkahaut alkavat opetuksessa 18.7. ja varhaiskasvatuksessa 20.7.

Lukuvuoden mittaiset kausihaut koulunkäyntiavustajan ja lastenhoitajan tehtäviin aukesivat toukokuussa 2022.