Työnhakijalle

Hammashoitajan työ

Hammashoitajan työnä on potilaiden suun alueen sairauksien tutkimus ja hoito.

Työ on hammaslääkärin avustamista, hoitohuoneen valmistelu- ja huoltotehtäviä sekä usein myös asiakaspalvelua, välinehuoltoa ja ajanvarausta.  Hammashoitaja työskentelee osana moniammatillista tiimiä.

Hammashoitajan tehtäviin kuuluu mm. hoitotoimenpiteiden valmisteleminen ja vastaanottohuoneen sekä hammashoitovälineiden ja hoitoympäristön puhdistus, huolto, desinfiointi ja sterilointi. Työhön voi kuulua lisäksi esimerkiksi tarvikekaappien täydennystä, potilastietojen ja päivän työn kulkuun liittyvien asioiden tarkistusta.

Asiakkaiden hoidossa hammashoitaja työskentelee hammaslääkärin työparina ja he tekevät yhteistyötä niin, että lääkärillä on hoitovastuu. Lähihoitajan tehtävänä on varmistaa, että hoitovälineet ja tarvikkeet ovat saatavilla, asettaa työvälineet esille ja avata instrumentit ja ojentaa hammaslääkärille työvälineet ja hoitotarveaineet. Tehtäviin myös kuuluu tarkkailla potilaan vointia hoitotapahtuman aikana sekä asiakkaiden ohjaaminen suun ja hampaiden puhdistuksessa ja kotihoidossa.

Työkohteina ovat kaupunkien hammashoitolat Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla. Työvuorot sijoittuvat arkipäiville, pääosin aamuvuoroihin.

Hammashoitaja työskentelee Seuren kautta nimikkeellä lähihoitaja, suun terveydenhuolto.

Edellytyksenä työskentelyyn on lähihoitajan tutkinto suun terveydenhuollon suuntautumisella, sekä harjoittelu- tai työkokemusta alalta.

Lähihoitaja-opiskelijat (suuntautuminen suun terveydenhuoltoon), joilla on suoritettuna lähihoitajatutkinnon pakolliset opinnot sekä harjoittelu-/työkokemusta suun terveydenhuollosta, voivat myös työskennellä tällä nimikkeellä.

Hammashoitajan työllistyminen: Seuressa hammashoitajan töitä on tarjolla sekä keikkatyönä että pidempinä sijaisuuksina. Rekrytoimme terveydenhoitajia läpi vuoden.

Hammashoitajan palkka: Palkat mahdollisine lisineen ilmoitetaan työpaikkailmoituksissamme. Lue lisää hammashoitajan palkasta.

Soveltuva tausta: lähihoitajan tutkinto suun terveydenhuollon suuntautumisella, sekä harjoittelu- tai työkokemusta alalta. Lähihoitaja-opiskelijat suun terveydenhuollon suuntautumisella, joilla on alan harjoittelu- tai työkokemusta, voivat myös työskennellä alalla.

Vaaditut luvat ja todistukset: 

  • Tutkinto- ja työtodistukset
  • Valviran rekisteröinti (alalle valmistuneet)
  • Työn edellyttämät lääkehoitoluvat ja potilastietojärjestelmäosaaminen
  • Jos työ tehdään sosiaali- ja terveydenhuollon kohteessa: Voimassa oleva rokotesuoja
  • Jos työ tehdään tiloissa, joissa on lapsia: Rikostaustaote

TES / työehtosopimus:

Tutustu tarkemmin Seuren sote-tehtäviin ja työkohteisiin pääkaupunkiseudulla.