Työnhakijalle

Laboratoriokokeiden näytteenottajan työ

Näytteenottajan (bioanalyytikko, laboratorionhoitaja) yleisiin tehtäviin kuuluu näytteiden otto ja käsittely sekä niiden tutkimuskelpoisuuden arviointi ja turvallisesta kuljetuksesta ja säilytyksestä huolehtiminen.

Työhön kuuluu myös tutkimusvälineiden ja -laitteiden käyttökunnosta huolehtiminen, potilaan ohjaaminen ja hänen hyvinvoinnistaan huolehtiminen tutkimuksen aikana. Työtehtävät vaihtelevat ja painottuvat työkohteesta ja näytteenottajan koulutuksesta riippuen.

Näytteenottajana voi toimia bioanalyytikko, bioanalyytikko-opiskelija, laboratoriohoitaja, sairaanhoitaja ja sairaanhoitajaopiskelija.

Työllistyminen: Laboratoriokokeiden näytteenottajan tyypillisiä työpaikkoja ovat mm. ovat terveyskeskusten, sairaaloiden, yliopistojen ja lääketieteellisten tutkimuslaitosten laboratoriot sekä yksityiset laboratoriot. Seuressa näytteenottajan tehtäviä on tarjolla HUSLAB työkohteissa. Keikkoja on tarjolla Helsingissä Meilahden alueen polikliinisessä näytteenotossa ja Meilahden sairaalan laboratoriossa.

Edellytämme tehtävään aiempaa harjoittelu- tai työkokemusta näytteenotosta.

Tehtävään voi hakea Seuren Sote-alan avoimen hakuilmoituksen kautta.

Näytteenottajan palkka: Palkat mahdollisine lisineen ilmoitetaan työpaikkailmoituksissamme. Lue lisää näytteenottajan palkasta.

Soveltuva tausta: Soveltuva sosiaali- ja terveydenhuoltoalan tutkinto, esimerkiksi bioanalyytikko (ent. laboratoriohoitaja), sairaanhoitaja, lähihoitaja sekä harjoittelu- tai työkokemusta näytteenotosta

Vaaditut luvat ja todistukset:

TES / työehtosopimus:

Näytteenottajan työpäivä: Lue vinkit onnistuneeseen keikkailupäivään

Tutustu tarkemmin Seuren sote-tehtäviin ja työkohteisiin pääkaupunkiseudulla.