Erityiskoulunkäyntiavustaja on lapsen tuki ja turva – Hamdi Salad päätyi työhönsä tutustumisrekrytoinnin kautta

,

Erityiskoulunkäyntiavustaja Hamdi Salad nauttii työstään lasten parissa. Seuren rekrytoiva tutustumisjakso antoi hänelle rohkeutta ja taitoa työskennellä erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa.

Oman onnistumisen näkee lapsen silmistä.

– Minun työssäni paras palkinto on se, kun näen lapsesta, että olen osannut tarjota hänelle oikean avun, kertoo erityiskoulunkäyntiavustaja Hamdi Salad.

Työssään Salad avustaa vaikeimmin vammaisia koululaisia. Polku erityiskoulunkäyntiavustajan työhön kulki Seuren järjestämän rekrytoivan tutustumisjakson kautta.

Kokemus henkilökohtaisena avustajana työskentelystä sai hakemaan tutustumisjaksoon

Salad kiinnostui koulunkäyntiavustajan työstä hänen oltuaan kotona kahden lapsen kanssa. Osittainen töihin paluu tuli ajankohtaiseksi, kun esikoinen meni päivähoitoon.

Kaksoistutkinnon suorittanut merkonomi työskenteli valmistumisensa jälkeen henkilökohtaisena avustajana. Viimeisimmässä työssään ennen äitiyslomaa Salad toimi iltapäiväkerhossa pienen tytön henkilökohtaisena avustajana.

Kokemus jäi mieleen ja antoi Saladille kipinän hakea autismi- ja kehitysvammaopetuksen tutustumisjakson kautta alkuvuodesta 2020.

Erityiskoulunkäyntiavustaja on kysytty osaaja

Tutustumisjakso antoi Saladille rohkeutta ja itsevarmuutta työhön.

– Tutustumisjakso oli kattava ja laaja. Kouluttaja oli selkeä ja kertoi konkreettisesti erilaisista työssä vastaan tulevista tilanteista, Salad kertoo.

Teoriaosuus antoi Saladin mielestä hyvät valmiudet käytännön harjoitteluun Saunalahden koulussa.

Onnistuneen harjoittelun jälkeen Salad aloitti erityiskoulunkäyntiavustajan työt Seuressa. Menestyksekkäästi suoritetusta harjoittelusta kieli se, että Saladia toivottiin heti harjoittelukoululle töihin.

Tutustumisjakso sopii monille ja tarjoaa hyödyllistä tietoa

Erityiskoulunkäyntiavustaja Salad suosittelee autismi- ja kehitysvammaopetuksen rekrytoivaa tutustumisjaksoa ensisijaisesti henkilöille, jotka ovat kiinnostuneet työskentelemään erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa.

– Toisaalta suosittelen tutustumisjaksoa lämpimästi myös yleisopetuksen koulunkäyntiavustajina työskenteleville. Tiedosta on ihan varmasti hyötyä. Tutustuminen avaa silmiä ja saattaa jopa innostaa työhön erityislasten pariin, Salad vinkkaa.

Viime aikoina Salad on työskennellyt Seuren kautta erityiskoulunkäyntiavustajana Mellunmäen ala-asteen koulussa. Koululla on tullut puheeksi myös opettajan sijaisuuksien tekeminen Saladille tutuilla luokilla.

– Jos mahdollisuus tulee tarjolle, aion lähteä kokeilemaan.

Tähtäimessä sosionomiksi tai kätilöksi opiskelu

Pidemmällä tulevaisuudessa Saladin mielessä siintää kokopäiväisesti työskentely sitten, kun myös kuopus menee päivähoitoon. Toistaiseksi työn ja perhe-elämän yhdistäminen on onnistunut hyvin. Salad on tehnyt keikkoja silloin, kun hänen puolisonsa tai sukulaisensa ovat hoitaneet kuopusta.

Antoisa työ lasten parissa on saanut Saladin pohtimaan jatko-opintoja. Yksi vaihtoehto olisi kouluttautuminen sosionomiksi, mutta sen kanssa tasaväkisesti kilpailee kätilön opinnot.

– Valinta on vaikea, ja minulla on ollut kova pohdinta käynnissä jo pitkään, Salad naurahtaa.

Tutustumisrekrytointi autismi- ja kehitysvammaopetukseen

Tutustumisjakso on tapa hakea Seureen töihin silloin, kun henkilö on soveltuva ja motivoitunut tehtävään, mutta alan koulutusta tai työkokemusta ei ole. Jaksolle haetaan samaan tapaan kuin työpaikkoihin ja tutustumaan valitaan hakijoiden joukosta soveltuvimmat.

Tutustumisjakso sisältää teoriamateriaalin ja siihen perustuvan ennakkotehtävän, alkuhaastattelun, kaksi perehdytyspäivää autismi- ja kehitysvammaopetusta järjestävässä koulussa sekä loppukeskustelun. Tutustuminen on molemminpuolista. Sen aikana hakija tutustuu käytännön tekemiseen ja hän voi pohtia, miten työ hänelle urana sopisi. Työnantaja puolestaan arvioi hakijan motivaatiota ja kyvykkyyttä toimia tehtävässä, kuten esimerkiksi sitä kuinka aktiivisesti hän tarttuu toimeen tai ottaa kontaktia lapsiin.

Onnistuneesti suoritetun tutustumisen jälkeen hakija pääsee työskentelemään Seuren kautta pääkaupunkiseudun koulujen autismi- ja kehitysvammaopetuksessa. Tutustumisrekrytointeja järjestetään myös päiväkotityöhön.

Töiden aloituksen jälkeen Seuren työntekijällä on mahdollisuus halutessaan edelleen syventää omaa osaamistaan erilaisissa Seuren tarjoamissa koulutuksissa.

Rekrytoivia tutustumisjaksoja järjestetään useita vuosittain. Kun haku perehdytykseen alkaa, ilmoitus julkaistaan Seuren verkkosivuilla avoimissa työpaikoissa.

Saatat olla kiinnostunut näistä

Tilaa uutiskirjeemme