Varhaiskasvatuksen, opetuksen ja palvelualojen suositut keikkahaut aukeavat

Syksyn keikkahaut ovat kesätauon jälkeen aukeamassa ja haussa on jälleen taitavia ja innokkaita ammattilaisia varhaiskasvatuksen ja opetuksen tehtäviin sekä palvelualoille.

Suurin osa keikkahaustamme sulkeutui kesän ajaksi, mutta osa hausta pysyi auki läpi kesän. Autismi- ja kehitysvammaopetuksen keikkahakuun sekä palvelualojen palveluvastaavan ja yhdistelmätyöntekijän hakuihin on voinut hakea myös kesällä. Muut tulevan kauden keikkahausta aukeavat heinä-elokuun aikana.

Keikkahaut aukeavat porrastetusti

Syksyn keikkahausta ensimmäisenä aukeavat varhaiskasvatuksen opettajan ja sosionomin haut sekä palvelualojen kokin ja ruokapalveluvastaavan haut. Näihin tehtäviin voit hakea viikosta 29 alkaen.

Viikolla 30 aukeavat haut ruotsinkieliseen varhaiskasvatuksen lastenhoitajan tehtävään ja tutustumiseen sekä ruotsinkielisen opetuksen tehtäviin. Samaan aikaan aukeavat myös palvelutyöntekijä, puhtaanapidon sekä ruokapalvelutyöntekijän haut.

Suositut varhaiskasvatuksen lastenhoitajan ja opetuksen koulunkäynninohjaajan haut aukeavat tänä vuonna poikkeuksellisesti vasta elokuun puolenvälin tienoilla. Myös palvelualoille aukeaa tarvittaessa uusia keikkahakuja elokuun aikana.

Kaikki avoimet työpaikkamme pääset katsomaan täältä. Uusia hakuja aukeaa sivuillemme viikoittain.

Keikkatöiden aamulähdöt

Keikkatyötä hakiessa on hyvä huomioida niin kutsutut aamulähdöt. Keikkatyössä työvuorot tulevat usein tarjolle työvuoron aamuna tai edellisenä iltapäivänä. Näistä työvuoroista puhutaan usein aamulähtöinä.

Aamulähdöt ovatkin yksi tärkeä osa keikkatyön tekemistä. Vuonna 2023 OmaSeureen auenneista työvuoroista 32 % aukesi 24 tunnin sisällä työvuoron alusta. Tänä vuonna tuo määrä on ollut kasvussa ja helmikuussa aamulähtöjen osuus oli lähes 40 %. Oletettavaa on, että aamulähtöjen osuus keikkatarjonnasta pysyy ennallaan tai kasvaa edelleen.

Keikkatyö on helppo yhdistää omaan elämään sopivaksi

Haluatko yhdistää työnteon ja muun elämäsi, olipa se sitten opiskelua, perhe-elämää, eläkkeellä oloa, harrastamista tai uuden uran pohtimista? Oletko rohkea erilaisissa työpaikoissa viihtyjä, tai haluatko keskittyä työssäsi olennaiseen, ilman muita työpaikkakuvioita? Silloin keikkatyö voi sopia sinulle.

Keikkatyöllä tarkoitetaan lyhytaikaista, usein vain yhden työvuoron tai muutaman päivän pituista työtä, ”keikkaa”. Keikkatyö tarjoaa enemmän joustavuutta ja vaihtoehtoja kuin perinteinen työ. Voit esimerkiksi tehdä itsellesi lyhyen työviikon, pitää työnteosta taukoa lukuloman aikana tai kerätä rahaa matkaa varten ylimääräisillä työvuoroilla tavallisen työsi lisäksi.

Tarve keikkatyöntekijälle voi syntyä esimerkiksi vakituisen työntekijän poissaolon vuoksi. Keikkatyön tarve voi tulla usein nopeasti, jopa saman työpäivän aamuna. OmaSeure-sovelluksen kautta työvuorot voi varata helposti sekä myös ilmoittaa omaan kalenteriin etukäteen, milloin on halukas tekemään vuoron tai mitkä päivät on varattu muuhun toimintaan. Lue täältä lisätietoja keikkatyöstä.

Lisää kiinnostavaa luettavaa