Ani Sallinen: Mitä vikaa vuokratyöntekijöissä on?

”Käytämme vuokratyövoimaa vain tiskivuoroissa, sillä meidän pitää pystyä luottamaan siihen, että henkilökunta tekee parhaansa.”

Ravintoloitsija Matti Wikbergin kommentti Aromi-lehden jutussa pysäytti. En tunne fine dining -maailman arkitodellisuutta, joten uskon Wikbergiä, kun hän jatkaa: ”Jos keittiössä on kymmenen jätkää, jälki on aika erinäköistä kuin jos paikalla on kaksi vakituista kokkia ja kolme vuokrakokkia.”

Tästä huolimatta jutun välittämä kuva vuokratyövoimasta jäi hiertämään. Vuokratyöntekijäkö ei tekisi parastaan? Vuokratyöntekijäkö on lähtökohtaisesti jotenkin huonompi kuin ei-vuokratyöntekijä?

Meillä Seuressa on tuhansia ihmisiä, jotka ovat sitoutuneita työhönsä ja tekevät joka ikisessä työvuorossa parhaansa. Osa, kuten lähihoitajana työskentelevä Minna, jopa kokee, että pystyy keikkailevana vuokratyöntekijänä antamaan itsestään enemmän. Seuressa työskentelee ihmisiä, jotka ovat tehneet vuokratyötä jo vuosikausia ja jotka ovat myös erittäin tyytyväisiä tapaansa työskennellä. Yleensä tyytyväinen työntekijä on hyvä työntekijä.

Työnantajana Seure myös tukee monin tavoin vuokratyöntekijöiden osaamisen kehittämistä. Järjestämme koulutuksia, joiden avulla työntekijämme pysyvät oman alansa kehityksessä mukana sekä erilaisia perehdytyksiä, joissa ammattitaitoa voi syventää tai laajentaa. Omalta osaltamme myös tuemme asiakkaitamme, vuokratyöntekijöiden esimiehiä, perehdytyksen toteuttamisessa. Kuinka remmiin hyppäävän vuokratyöntekijän perehdytys kannattaa hoitaa, jotta työt lähtevät rullaamaan toivotulla tavalla?

Vuokratyöntekijöistä on todella paljon muuhunkin kuin tiskaamiseen, tiskaamista mitenkään väheksymättä.

Ymmärrän, että ihan mitä tahansa saappaita ei nopealla varoitusajalla töihin hälytetty vuokratyöntekijä täytä. Aika monet kuitenkin täyttää ja varsin monen kiperän tilanteen pelastaa – ammattitaitoisesti, sitoutuneesti ja asiakkaan parhaasta välittäen.

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.