Koronavirustiedotus Seuren asiakkaille

Sivun viimeisin päivitys 6.8.2020.

Työpaikallani hoidetaan koronavirukseen sairastuneita potilaita. Kuinka toimin?

Jos työkohteessasi hoidetaan koronavirukseen sairastuneita potilaita, kirjaathan tämä tiedon Keikkanettiin työkohteesi Yleiskuvaukseen sekä tilaukselle, kun tilaat Seuresta työntekijän. Vaihtoehtoisesti voit ilmoittaa asiasta Seureen Keikkanetin viestillä. Kirjaamme tiedon työkohteesi tietoihin, jolloin tieto on Seuren työntekijöiden saatavilla heidän varatessaan itselleen työvuoroa.

Jos Seuren työntekijä altistuu työssään koronavirukselle

Jos Seuren työntekijä altistuu työssään koronavirukselle, ilmoita siitä Seuren asiakaspalveluun Keikkanetin viestillä tai numeroon 09 329 73100 tai tarvittaessa osoitteeseen asiakkuus@seure.fi.

Jos työpaikalla on todettu koronavirustartunta (testi positiivinen) potilaalla, asiakkaalla tai henkilöstössä, toimita altistuneen Seuren työntekijän tiedot epidemiologiselle laitokselle. Tarvittavat tiedot ovat henkilötunnus, nimi, sähköpostiosoite, puhelinnumero, osoite ja kotikunta. Nopeuttaaksesi prosessia voit ottaa itse yhteyttä Seuren työntekijään ja selvittää häneltä tarvittavat tiedot. Näet Keikkanetistä työvuoroon vahvistetun työntekijän puhelinnumeron, johon voit ottaa yhteyttä.

Seure peruu työntekijän mahdolliset työvuorot tartuntatautilääkärin määräämään karanteenin ajalta ja ohjeistaa työntekijän hakemaan tartuntatautipäivärahaa.

Jos Seuren työntekijän epäillään altistuneen koronavirukselle

Jos Seuren työntekijän epäillään altistuneen koronavirukselle, mutta mahdollisen altistajan tartuntaa ei ole todettu, Seure ei voi yksipuolisesti perua Seuren työntekijän mahdollisia tulevia työvuoroja altistuksen perusteella. Pelkän epäilyksen perusteella työntekijä ei ole oikeutettu tartuntatautilain mukaiseen korvaukseen ansionmenetyksestä. Suosittelemme suojaimien käyttöä töissä ja työjärjestelyllisiä toimenpiteitä mahdollisten tartuntojen estämiseksi. Seuren ohje kaikille työntekijöilleen on, että sairaana ei saa mennä töihin.

Jos Seuren työntekijällä todetaan koronavirustartunta

Seure selvittää työkohteet, joissa työntekijä on työskennellyt Seuren kautta edellisen 14 vuorokauden aikana tartunnan vahvistamisesta. Seure ilmoittaa työntekijän tartunnasta näihin työkohteisiin. Katso tästä Seuren ohje työntekijöille.

Seuren työntekijän perehdytys ja suojaaminen

Kun työpaikallesi tulee työvuoroon Seuren työntekijä, huolehdithan työhön perehdyttämisestä. Epidemia-aikana on tärkeää pitää huolta siitä, että Seuren työntekijä tietää, millaisilla toimenpiteillä sinun työpaikallasi pyritään estämään virusten leviämistä. Mahdolliset normaalista poikkeavat käytännöt on tärkeää käydä läpi perehdytyksessä, ja huolehtia siitä, että Seuren työntekijä saa käyttöönsä työpaikallasi käytettävät suojavarusteet.

Tartuntatautiviranomainen on määrännyt työkohteeni (TTL 60 §) karanteeniin. Kuinka toimin Seuren työntekijöiden kanssa?

Seuren työntekijöiden kanssa toimitaan kuten omien työntekijöittesi kanssa. Ilmoitathan karanteenista Seuren asiakaspalveluun.

Matkustaminen ulkomaille ja Seuressa työskentely

Seure suosittelee työntekijöitään edelleen välttämään vapaa-ajan matkustamista ulkomaille.

Katso tästä Seuren ohje työntekijöilleen.