Arbete som matserviceansvarig

I Seure arbetar matserviceansvariga vid daghem och små skolor med antingen ett uppvärmningskök eller ett distributionskök.

Maträtterna som tillagas i köken varierar: hit hör specialkost, frukost och mellanmål samt tillbehör till lunchen.

I arbetsdagen ingår också egenkontroll, kärlvård, bakning, renhållning av köket och matsalen, arbetsuppgifter vid serveringslinjen, mottagning och förvaring av livsmedel samt andra assisterande uppgifter.

Beroende på antalet måltidsgäster och kökets verksamhet kan det finnas en eller fler arbetstagare i köket, till exempel så att en annan arbetstagare assisterar med disken. Den matserviceansvariga kan alltså vara den enda personen på arbetsplatsen som ansvarar för måltiderna.

Det finns ett stort utbud av jobb, så arbetstagaren kan skräddarsy en helhet som passar hen själv enligt sitt eget schema. Arbete finns från endagsvikariat till längre anställningar. Arbetsskiften görs i huvudsak på vardagar mellan klockan 7 och 15.

Lönen för en matserviceansvarig

Lönen jämte eventuella tillägg meddelas i våra platsannonser. För inhopparjobb betalas lönen två gånger i månaden. Inhoppare får semesterpenningen utbetalad tillsammans med lönen. Läs mer om löner på Seure.

Lämplig bakgrund samt tillstånd och intyg som krävs

  • Erfarenhet från branschen och/eller examen i området, exempelvis grundexamen inom catering- och restaurangbranschen
  • Examens- och arbetsintyg
  • Hygienpass
  • Salmonellaintyg
  • straffregisterutdrag