Arbete som anställd inom matservicen

En anställd inom matservicen kan arbeta såväl i ett tillagningskök som exempelvis på ett daghem.

Till arbetet inom tillagning eller produktion hör till exempel assisterande uppgifter vid matlagningen, tillagning av sallader, portionerande och utdelning av mat, kärlvård samt rengöring av köket och utrustningen.

Arbetet i ett uppvärmningskök kan till exempel omfatta tillagning av sallader och tillbehör, egenkontroll, kärlvård, renhållning av köket, arbetsuppgifter vid serveringslinjen, uppackning av leveranser från partihandeln och andra assisterande uppgifter.

I ett daghem kan arbetsuppgifterna för en anställd inom matservicen också omfatta dukning av vagnar till barngrupperna och framdukning av mellanmål. I ett daghemskök kan en anställd inom matservicen arbeta ensam under eftermiddagsdisken och slutstädningen.

Det finns ett stort utbud av jobb, så arbetstagaren kan skräddarsy en helhet som passar hen själv enligt sitt eget schema. Arbete finns från endagsvikariat till längre anställningar. Arbetsskiften görs i huvudsak på vardagar mellan klockan 7 och 15.

Lönen för en anställd inom matservicen

Lönen jämte eventuella tillägg meddelas i våra platsannonser. För inhopparjobb betalas lönen två gånger i månaden. Inhoppare får semesterpenningen utbetalad tillsammans med lönen. Läs mer om lönen för en anställd inom matservicen.

Lämplig bakgrund samt tillstånd och intyg som krävs

  • Lämplig tidigare arbetserfarenhet och/eller examen i området, exempelvis grundexamen inom catering- och restaurangbranschen
  • Examens- och arbetsintyg
  • Hygienpass
  • Salmonellaintyg
  • Om arbetet utförs i skolor eller daghem: straffregisterutdrag