Vaatiiko Seure tuberkuloosiselvityksen?

Työnantajana olemme velvollisia tekemään selvityksen kaikille uusille työnhakijoille, jotka aikovat työskennellä sosiaali- ja terveydenhuollon tai varhaiskasvatuksen työtehtävissä.

Tuberkuloosiselvitys koskee vain 1.2.2024 jälkeen työllistyviä ja riskimaissa vierailevia. Tällä estetään hengityselinten tuberkuloosin leviämistä työkohteissa, joissa tuberkuloosin leviämisen seuraukset ovat tavanomaista vakavammat.

Tuberkuloosiselvitys tulee hankkia terveydenhuollosta ennen työn aloitusta, jos joku seuraavista kriteereistä täyttyy:

  • Syntynyt Afrikassa, Aasiassa tai Itä-Euroopassa (Armenia, Georgia, Moldova, Romania, Ukraina, Valko-Venäjä tai Venäjä), jossa tuberkuloosin ilmaantuvuus on erittäin korkea. (Huomioithan maakohtaiset poikkeukset tuberkuloosivaatimuksissa. Lisää pääset lukemaan (täältä). Jos olet syntynyt Afrikan, Aasian tai Itä-Euroopan maassa, joka on poikkeuslistalla vaatimuksen suhteen, pyydämme sinua ottamaan meihin yhteyttä.
  • Oleskellut vähintään 12 kuukautta mainituissa maissa.
  • Työskennellyt terveydenhuollossa vähintään 3 kuukauden ajan mainituissa maissa.
  • Sairastanut tuberkuloosin, hoitanut tuberkuloosipotilaita tai ollut lähikontaktissa tartuttavaan keuhkotuberkuloosipotilaaseen, eikä terveydenhuollon tuberkuloosiselvitystä ole tehty kahteen vuoteen

Työnhakija lähettää selvityksen työnhakuun liittyvien todistusten kanssa. Seuren nykyinen työntekijä voi lähettää tuberkuloosiselvityksen OmaSeure-sovelluksen kautta.

Loading…