Helsingin kaupungin Psykiatria- ja päihdepalvelut

Helsingin kaupungin Psykiatria- ja päihdepalvelut tarjoavat monipuolisia ja laadukkaita mielenterveys- ja päihdepalveluja helsinkiläisille.

Psykiatria- ja päihdepalveluihin kuuluvat muun muassa mielenterveysneuvolat, psykiatrian ja päihdekeskukset, psykiatrinen sairaala, asumisen tuki, sosiaali- ja kriisipäivystys sekä ehkäisevä päihdetyö.

Työ on moniammatillista ja haastavaa, mutta myös palkitsevaa ja merkityksellistä. Psykiatria- ja päihdepalveluissa pääset vaikuttamaan asiakkaiden mielenterveyteen ja päihdeongelmien ehkäisyyn sekä kehittämään omaa osaamistasi ja työyhteisöäsi.

Työskentelymahdollisuudet ja työskentelytavat Seuren kautta

Seuren kautta työskentelee pääasiassa lähihoitajia, lähihoitajaopiskelijoita, sairaanhoitajia sekä sairaanhoitajaopiskelijoita.

Voit valita keikkatyön tai mahdollisesti määräaikaisen työsuhteen. Keikkatyössä voit valita itsellesi vuorot sinulle sopivina aikoina ja sinulle sopivilta työskentelyalueilta. Määräaikaisessa työsuhteessa voimme räätälöidä sinulle sopivan työsuhteen ja huomioimme toiveesi mm. osittaisesta työviikosta, halutuista vuorotyövuoroista ja työskentelyalueesta.

Helsingin kaupungin psykiatrian yksiköt

Helsingin kaupungilla on erilaisia yksiköitä, jotka vastaavat eri asiakasryhmien tarpeisiin.

  • Asumisen tuki, ensilinjan palvelut tarjoaa tukea asumiseen ja arjen hallintaan mielenterveys- tai päihdeongelmista kärsiville henkilöille.
  • Mielialahäiriöpalvelut tutkii ja hoitaa potilaita, joilla on masennus-, ahdistus-, persoonallisuus- tai muita mielialahäiriöitä.
  • Psykoosipalvelut tutkii ja hoitaa potilaita, joilla on skitsofrenia-, skitsoaffektiivinen tai muu psykoosisairaus.
  • Päihdepalvelut tutkii ja hoitaa potilaita, joilla on alkoholi-, huume-, lääke- tai muita riippuvuusongelmia.
  • Sosiaali- ja kriisipäivystys auttaa akuuteissa sosiaalisissa ongelmissa ja kriisitilanteissa.