HUS Operatiiviset palvelut

Operatiiviset palvelut

HUS Operatiiviset palvelut vastaa pää- ja kaulasairauksien, tukielin- ja plastiikkakirurgian, syöpäsairauksien, vatsasairauksien sekä lähisairaaloiden palveluiden erikoissairaanhoidosta koko HUS-alueella.

Toimialalla on myös valtakunnallisia vastuita esimerkiksi syövänhoidossa ja elinsiirroissa.

Työtehtävät ja työnimikkeet

HUS Operatiiviset palveluissa työskentelee yli 4000 ammattilaista, jotka ovat erikoistuneet pää- ja kaulasairauksien, tukielin- ja plastiikkakirurgian, syöpäsairauksien sekä vatsasairauksien hoitoon. Toimialalla on monipuolisia työtehtäviä sairaanhoitajille, leikkaussalihoitajille, anestesiahoitajille, ravitsemusterapeuteille sekä muille terveydenhuollon osaajille. Mikäli sinulla on jokin muu koulutus /osaaminen, ole meihin yhteydessä ja kartoitetaan sinun työskentelymahdollisuutesi.

Työskentelymahdollisuudet ja työskentelytavat Seuren kautta

Työskentely Seuren kautta HUS Operatiivisissa palveluissa on vaivatonta. Eniten kauttamme työskentelee sairaanhoitajia, sairaanhoitajaopiskelijoita ja lähihoitajia.

Voit valita keikkatyön tai määräaikaisen työsuhteen. Keikkatyössä voit valita itsellesi vuorot sinulle sopivina aikoina ja sinulle sopivilta työskentelyalueilta. Määräaikaisessa työsuhteessa voimme räätälöidä sinulle sopivan työsuhteen ja huomioimme toiveesi mm. osittaisesta työviikosta ja halutuista vuorotyövuoroista.

Operatiivisten palveluiden yksiköt

HUS Operatiivisten palveluiden vastuualueet ovat Pää- ja kaulakeskus, Tukielin- ja plastiikkakirurgia, Syöpäkeskus, Vatsakeskus sekä lähisairaaloiden palvelut.

Pää- ja kaulakeskus vastaa korva-, nenä- ja kurkkutautien sekä silmäsairauksien erikoissairaanhoidosta koko HUS-alueella.

Tukielin- ja plastiikkakirurgia vastaa ortopedian, käsi- ja plastiikkakirurgian sekä neurokirurgian erikoissairaanhoidosta.

Syöpäkeskus vastaa syöpäsairauksien erikoissairaanhoidosta.

Vatsakeskus vastaa vatsaelinsairauksien erikoissairaanhoidosta.

Lähisairaaloiden palvelut vastaa lähisairaala- ja geriatrisesta erikoissairaanhoidosta.

 • Pää- ja kaulakeskus:
  • Suu- ja leukasairauksien, korva-, nenä- ja kurkkutautien ja silmäsairauksien vuodeosastot, poliklinikat, leikkausosastot Helsingissä
 • Tukielin- ja plastiikkakirurgia:
  • Ortopedia ja traumatologian vuodeosasto ja poliklinikka Siltasairaalassa ja Uudenmaan alueella, tukielin- ja plastiikkakirurgian osastot ja poliklinikat Uudenmaan alueella, plastiikkakirurgian ja HUSUKE –poliklinikka Puistosairaalassa.
 • Syöpäkeskus:
  • Hematologian vuodeosastot, Syöpätautien osastot ja poliklinikat Siltasairaala, sädehoito-osasto ja Päijät-Hämeen sädehoitoyksikkö, rintarauhaskirurgian (Lyhki-yksikkö) Puistosairaala, palliatiivisen hoidon yksiköt Uudenmaan alueella.
 • Vatsakeskus:
  • Vuodeosastot, poliklinikat, endoskopia- ja dialyysiyksiköt, Painonhallintatalo Uudenmaan alueella
 • Lähisairaaloiden operatiiviset palvelut:
  • Kirurgian osasto ja poliklinikat Hyvinkää, Lohja, Porvoo