HUS Akuutti-, leikkaus ja tehohoitokeskus

HUS Akuutti leikkaus ja tehohoitokeskus vastaa akuuttilääketieteen, anestesiologian, tehohoidon ja välinehuollon palveluista HUS-alueella.

Toimialalla on myös oma simulaatiokeskus sekä tutkimus-, koulutus- ja asiantuntijapalveluja tuottava yksikkö.

Työtehtävät ja työnimikkeet

HUS Akuutti-, leikkaus ja tehohoitokeskuksessa työskentelee yli 2000 ammattilaista, jotka ovat erikoistuneet akuuttilääketieteen, anestesiologian, tehohoidon ja välinehuollon palveluihin.

Toimialalla on monipuolisia työtehtäviä sairaanhoitajille, anestesiahoitajille, leikkaussalihoitajille, välinehuoltajille sekä muille terveydenhuollon osaajille. Mikäli sinulla on jokin muu koulutus tai osaaminen, ole meihin yhteydessä, niin kartoitamme sinun työskentelymahdollisuutesi.

HUS Akuutti, leikkaus ja tehohoitokeskus tarjoaa työntekijöilleen haastavia ja palkitsevia työtehtäviä sekä mahdollisuuden kehittyä ammatillisesti.

Työskentelymahdollisuudet ja työskentelytavat Seuren kautta

Työskentely Seuren kautta HUS Akuutissa on vaivatonta. Eniten kauttamme työskentelee sairaanhoitajia, leikkaussalihoitajia, sairaanhoitajaopiskelijoita ja lähihoitajaopiskelijoita. Voit valita keikkatyön tai määräaikaisen työsuhteen. Keikkatyössä voit valita itsellesi vuorot sinulle sopivina aikoina ja sinulle sopivilta työskentelyalueilta. Määräaikaisessa työsuhteessa voimme räätälöidä sinulle sopivan työsuhteen ja huomioimme toiveesi mm. osittaisesta työviikosta ja halutuista vuorotyövuoroista.

Yksiköt

HUS Akuutti-, leikkaus ja tehohoitokeskuksen vastuualueet ovat akuutti, leikkaussalit, tehohoito ja välinehuolto. Akuutti sisältää akuuttilääketieteen eri osaamisalueet: ensihoidon ja päivystyksen.

Leikkaussalit vastaa leikkaustoiminnasta ja Tehohoito vastaa tehohoidosta koko HUS-alueella.

Välinehuolto vastaa HUS-alueen välinehuollon palveluista.

 • Akuutti:
  • Päivystysosastot, päivystysvalvontaosastot, yhteispäivystykset Meilahden tornisairaala, Kolmiosairaala, Haartman, Malmi ja Hyvinkää, Lohja, Porvoo ja Raasepori, Päivystysapu Helsinki, Porvoo, Hyvinkää ja myrkytyskeskus sekä ensihoitoyksiköt.
 • Leikkaussalit:
  • Anestesia- ja leikkausosastot Puistosairaala, Siltasairaala, Naistenklinikka, Jorvi, Peijas, Hyvinkää ja Lohja.
 • Tehohoito:
  • Teho- ja valvontaosastot Siltasairaala, Jorvi ja Hyvinkää
 • Välinehuolto:
  • Välinehuollon toimipisteet Uudenmaan alueella