HUS Medisiiniset palvelut

HUS Medisiiniset palvelut vastaa tulehdussairauksien, sisätautien ja kuntoutuksen, sydän- ja keuhkosairauksien sekä lähisairaaloiden palveluiden erikoissairaanhoidosta koko HUS-alueella.

Toimialalla on myös valtakunnallisia vastuita esimerkiksi infektiosairauksien hoidossa ja torjunnassa.

Työtehtävät ja työnimikkeet

HUS Medisiiniset palveluissa työskentelee yli 3000 ammattilaista, jotka ovat erikoistuneet tulehdussairauksien, sisätautien ja kuntoutuksen, sydän- ja keuhkosairauksien sekä lähisairaaloiden palveluiden hoitoon. Toimialalla on monipuolisia työtehtäviä sairaanhoitajille, laboratoriohoitajille, fysioterapeuteille ja toimintaterapeuteille sekä muille terveydenhuollon osaajille. Mikäli sinulla on jokin muu koulutus tai osaaminen, ole meihin yhteydessä, niin kartoitamme sinun työskentelymahdollisuutesi.

Työskentelymahdollisuudet ja työskentelytavat Seuren kautta

Työskentely Seuren kautta HUS Medisiiniset palveluissa on vaivatonta. Eniten kauttamme työskentelee lähihoitajia, sairaanhoitajia sekä sairaanhoitajaopiskelijoita.

Voit valita keikkatyön tai määräaikaisen työsuhteen. Keikkatyössä voit valita itsellesi vuorot sinulle sopivina aikoina ja sinulle sopivilta työskentelyalueilta. Määräaikaisessa työsuhteessa voimme räätälöidä sinulle sopivan työsuhteen ja huomioimme toiveesi mm. osittaisesta työviikosta ja halutuista vuorotyövuoroista.

Medisiiniset palveluiden yksiköt

HUS Medisiiniset palveluiden vastuualueet ovat Tulehduskeskus, Sisätaudit ja kuntoutus, Sydän- ja keuhkokeskus sekä lähisairaaloiden palvelut. Tulehduskeskus vastaa infektiosairauksien sekä ihotautien erikoissairaanhoidosta koko HUS-alueella.

Sisätaudit ja kuntoutus vastaa sisätautien sekä fysiatrisen kuntoutuksen erikoissairaanhoidosta koko HUS-alueella.

Sydän- ja keuhkokeskus vastaa sydän- ja verisuonisairauksien sekä keuhkosairauksien erikoissairaanhoidosta koko HUS-alueella.

Lähisairaaloiden palvelut vastaa lähisairaala- ja geriatrisesta erikoissairaanhoidosta koko HUS-alueella.

 • Tulehduskeskus:
  • Yhteispoliklinikat ja päiväsairaala Meilahti, Allergiapoliklinikka ja lastenyksikkö Iho- ja allergiasairaala, infektioepidemiologinen yksikkö ja infektiosairauksien osasto, ihotautien poliklinikat, vuodeosastot, sukupuolitautien poliklinikka, ihotautien ja allergologian yksikkö, ihopatologian laboratorio Uudenmaan alueella.
 • Sisätaudit ja kuntoutus:
  • Sisätautien vuodeosastot Jorvi, Peijas, Haartman ja Malmi, yhteispoliklinikat, apuvälinekeskus, toiminta- ja fysioterapian yksiköt, fysioterapia Vega-talo, selkäydinvammakeskus ja –poliklinikka.
 • Sydän- ja keuhkokeskus:
  • Sydänasemat ja poliklinikat, kardiologian ja sydänvalvontaosastot, sydänvalvonta CCU, sydän- ja elinsiirtokirurgian yksiköt, keuhkosairauksien osastot, keuhkosairauksien muut toimipisteet, hengityshalvauspotilaiden ryhmäkoti ja kotihoito, unipoliklinikka Uudenmaan alueella.
 • Lähisairaaloiden medisiiniset palvelut:
  • Sisätautien, kardiologian, infektio- ja keuhkosairauksien, neurologian vuode- ja kuntoutusosastot ja poliklinikat Hyvinkää, Lohja, Porvoo, Raasepori, kotisairaala ja Liikkuva sairaala LiiSa Porvoo.