Ohjelmistorobotti automatisoi työntekijöiden sairauslomailmoitusten käsittelyn

Seure Henkilöstöpalveluiden kautta aamuisin lähtee töihin päivittäin lähes 3 000 työntekijää. Nyt vuokrahenkilöstön sairauslomailmoitukset automatisoidaan ohjelmistorobotin avulla.

Aiemmin työntekijät ovat ilmoittaneet sairauspoissaolonsa puhelimitse asiakaspalveluun aikaisin aamulla puhelinpalvelun avauduttua. Seuren asiakaspalvelu onkin käsitellyt yli 200 poissaoloilmoitusta päivässä. Robotiikan merkitys sairauspoissaoloilmoitusten automatisoinnissa on siis valtava ja myös työntekijälle vuorokauden ympäri onnistuva tekstiviesti-ilmoitus on aiempaa vaivattomampi. Seuren henkilöstö työskentelee pääasiassa päiväkodeissa, kouluissa, sairaaloissa ja kotihoidossa.

Työntekijä voi ilmoittaa sairauspoissaolonsa vuorokauden ympäri

Liiketoiminnan kehittäjä Riikka Lindroos-Järvitalo valottaa, mitä Tepoksi nimetty ohjelmistorobotti tekee: ”Työntekijä voi ilmoittaa poissaolon tekstiviestillä heti sairastuttuaan, vaikka jo edellisenä iltana. Järjestelmä avaa sairastunutta sijaista korvaamaan uuden haun automaattisesti. Koko prosessi siis tehostuu, kun sairastuneen ei tarvitse odottaa aamuun ja puhelinlinjojen aukeamiseen. Korvaavan sijaisen haku aukeaa aikaisemmin ja saamme tehtävään työntekijän varmemmin.”

Teppo- robotti otetaan käyttöön vaiheittain. Lopullisena tavoitteena on, että koko vuokrahenkilöstö ilmoittaa poissaolonsa tekstiviestillä ja robotti käsittelee poissaoloilmoitukset. ”Ajatuksenamme on ottaa robotiikkaa käyttöön muutenkin laaja-alaisesti erilaisissa avustavissa työtehtävissä, jolloin asiantuntijoillemme jää enemmän aikaa haastavien tilanteiden ratkaisuun. Robotiikalla haluamme parantaa asiakas- ja työntekijätyytyväisyyttä nopeuttamalla palvelua ja laajentamalla palveluaikoja,” Lindroos-Järvitalo avaa tulevaisuuden suunnitelmia.