Oppilashoitajan työ palkitsee rohkean ja empaattisen tekijänsä

Oppilashoitaja ja erityiskoulunkäyntiavustaja työskentelevät Seuressa peruskoulujen autismi- ja kehitysvammaopetuksessa. Oppilashoitajan työ on oppilaiden auttamista ja tukemista tehtävissä, joista he kehitysvaiheensa tai vammansa vuoksi eivät selviydy itse.

Työnä myönteinen oppimiskokemus

Erityistä tukea tarvitsevien lasten kanssa työskentely vaatii kärsivällisyyttä, aitoa auttamisen halua ja erilaisuuden hyväksymistä. Isolla osalla erityistä tukea tarvitsevista lapsista on kehitysvamma tai he tarvitsevat apua autismin kirjoon kuulumisen vuoksi.

Empaattinen työote ja aito kiinnostus kehitysvammaisten lasten ja nuorten parissa työskentelyyn auttaa tarjoamaan lasten tarvitseman vastuullisen aikuisen tuen arjessa.

Työssään erityiskoulunkäyntiavustaja ja oppilashoitaja edistävät myönteisiä oppimiskokemuksia, erilaisuuden hyväksymistä ja suvaitsevaisuutta. Työhön kuuluu kuunnella, odottaa ja kannustaa lasta. Työssä auttavat yhteistyötaidot ja positiivinen elämänasenne.

Arkista auttamista empaattisella otteella

Jokainen avustettava oppilas on ainutkertainen ja hänellä on omat erityistarpeensa. Osa oppilaista on syvästi kehitysvammaisia. Oppilashoitajan työ on haastavaa ja monipuolisia, ja työ sisältää opetuksen tuen lisäksi myös ohjaamista ja auttamista arkisissa asioissa, kuten pukemisessa, ruokailussa ja vessa-asioissa.

Oppilashoitajan työ voi sisältää myös hoitotoimenpiteitä, kuten oppilaan kuntouttamista fysioterapeutin tai puheterapeutin ohjeiden mukaan. Työssä käytetään myös usein kuvia ja viittomia puheen tukena. Lue lisää kehitysvammaisten ja autisminkirjon opetuksesta ja päivätoiminnasta.

Erityiskoulunkäyntiavustajan työhön valmiudet antaa lähihoitajan tutkinto erikoistumisalana kehitysvammaisten hoito, tai riittävä kokemus kehitysvammaisten hoidosta. Oppilashoitajan työhön edellytyksenä on sosiaali- ja terveydenhuoltoalan perustutkinto. Lue lisää: Koulunkäyntiavustajan työ ja luokkamuodot

Työ ja yhdessä onnistuminen palkitsevat

”Tässä työssä täytyy olla kärsivällinen ja rohkea!” Oppilashoitajat Mikko Karkamo ja Eetu Siiskonen sekä erityiskoulunkäyntiavustaja Satu Nyman työskentelevät erityistä tukea tarvitsevien lasten opetuksen parissa. Mikko, Satu ja Eetu kertovat autismi- ja kehitysvammaopetuksessa työskentelyn vaativuudesta ja palkitsevuudesta.

Tilaa Seuren uutiskirje, niin saat noin kerran kuukaudessa tietoa valitsemiltasi aloilta sekä uusimmat työpaikkailmoituksemme.

Seure

Seure

Seure on kunta-alan henkilöstöosaaja. Tehtävämme on turvata asiakkaidemme henkilöstön saatavuus. Työntekijöillemme tarjoamme monipuolisia ja joustavia työmahdollisuuksia.