Palkitse itsesi sote-tehtävissä reiluilla bonuksilla

Huomaathan: Keikkatöiden bonuskaudet ovat päättyneet keväältä 2023. Bonuksellisten kesätöiden haut jatkuvat Länsi-Uudenmaan hyvinvointialueella.

Haluatko varmistaa kesätyösi jo hyvissä ajoin, mutta kaipaat myös itse aikaa palautumiseen? Tule tekemään sinulle räätälöity kesätyö Helsinkiin. Haemme osaajia esimerkiksi vanhustyöhön, kotihoitoon, sairaaloiden vuodeosastoille sekä vammaistyöhön.

Haemme tehtäviin lähihoitajia ja sairaanhoitajia. Opiskelijoita haemme erityisesti vanhustyön kohteisiin.

Kesätyöbonus lyhyesti

 • Kesätyöbonukset ovat tarjolla Valittujen Helsingin kaupungin kohteiden kesätöistä. Haut tehtäviin löydät tästä.
  • Haut auki 31.3. asti
  • Tarjoamme myös 200 Eur lisäbonuksen, jos haet 28.2.2023 mennessä ja solmit työsuhteen 31.3.2023 mennessä.
 • Työsuhteet sijoittuvat ajalle 1.5.-30.9.2023.
 • Bonuksen kertyminen:
  • 30 pv työssäolojakso > 300 €
  • 60 pv työssäolojakso > 700 €
  • 90 pv työssäolojakso > 1100 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut
  • 120 pv työssäolojakso > 1300 € + työterveyshuolto ja ePassi-edut
 • Bonuksen suuruus tarkistetaan työsopimuksen tekemisen yhteydessä. Sovimme kanssasi kesätyöhösi kuuluvista työjaksoista, ja bonus maksetaan sovittujen työpäivien määrän mukaan.
 • Kesäbonuksen saat, kun olet työskennellyt sovitun työsuhteen loppuun asti. Jos työsuhde jäisi sovittua lyhyemmäksi, bonus maksettaisiin toteutuneen työsuhteen pituuden mukaisesti.
 • Bonus maksetaan työsuhteen päättyessä. Helsingin tehtävissä nopean varaajan lisäbonus maksetaan toisen palkanmaksun yhteydessä.
 • Kesäbonuksen suuruus on suhteessa työaikaan. Esimerkiksi 80 % työaika > palkkion suuruus 80 %, 50 % työaika > palkkion suuruus 50 % jne.

Kesäbonus koskee myös Seuren nykyisiä työntekijöitä. Nykyiset työntekijät hakevat tehtäviin Seuren sisäisen haun kautta ehdottamalla itseään tehtäviin OmaSeuressa. Tutustu sisäisen työnhaun ohjeisiin.

Kesätyöbonus 2023 – Kysymyksiä & vastauksia

Mistä kesätöistä bonuksen saa?

Kesätyöbonus maksetaan Valittujen Helsingin sote-kohteiden kesätöistä, joiden haut löytyvät täältä.

Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen bonuksellisten kesätöiden haku on päättynyt 28.2.2023.

Kertyykö kesätyöbonus kesätyön pituuden mukaan?

Ajatuksena on, että työntekijä kertoo meille työssäolojaksonsa ja maksamme kesäbonusta näiltä kalenteripäiviltä. Bonusta kasvattaa siis sovittujen työpäivien määrä, riippumatta siitä onko työviikkojen välissä mahdollisesti taukoa, tai montako työpäivää työviikossa työskentelet.

Maksetaanko kesäbonusta, jos tekee lyhyempää työaikaa, esim. 80 % työaikaa?

Maksetaan. Kesäbonus määräytyy työaikaprosentin sekä työssäolojakson perusteella.

Miten ja milloin ennakkovaraajan etu maksetaan? Entä kesäbonus?

Ennakkovaraajan ylimääräisen bonuksen saa, jos haki Vantaan ja Keravan tehtäviin ennen 31.12.2022 tai Helsingin tehtäviin ennen 28.2.2023. Mikäli olet oikeutettu ennakkovaraajan bonukseen sekä kesäbonukseen, bonukset maksetaan kahdessa osassa. Ennakkovaraajan edun saat, kun työssäolojaksosi on kestänyt 30 kalenteripäivää. Käytännössä ennakkovaraajan bonus maksetaan toisen palkanmaksun yhteydessä.

Varsinainen kesätyöbonus maksetaan, kun työsuhde on suoritettu sovitusti loppuun. Käytännössä kesätyöbonus maksetaan siis työsuhteen loppumiskuukautta seuraavan kuun lopussa. Bonusten maksun ehtona on oikein syötetyt ja toteutuneet työvuorot.

Voiko työskennellä niin, että saan bonukset sekä kesätyöstä että keikkailusta?

Kukin työntekijä on oikeutettu yhteen bonukseen kullakin työskentelyalueella. Samalta työskentelyalueelta ei siis voi tienata kahta bonusta, vaikka työsuhteet olisivatkin erilaisia. Eri alueilla työskentelemällä voit sen sijaan kerätä useita bonuksia.

Esimerkiksi jos työskentelet Seuren kautta Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kesätyössä ja sen lisäksi keikkailet samalla alueella, voit tienata määräaikaisen tehtävän bonuksen mutta et keikkailubonusta. Kuitenkin jos esimerkiksi teet Vantaan ja Keravan hyvinvointialueen kesätyön ja sen lisäksi keikkailet Helsingin kaupungin bonuskeikoilla, voit tienata bonukset molemmista.