Hoiva-avustaja

Hoiva-avustajan työ

Hoiva-avustajan työ on hoitoalan avustava, usein vanhustyöhön sijoittuva tehtävä. Hoiva-avustajan tehtävät liittyvät asiakkaiden tärkeistä perustarpeista huolehtimiseen. Työ voi olla esimerkiksi peseytymisessä, ruokailussa, pukeutumisessa ja liikkumisessa auttamista sekä siivoamista. Hoiva-avustajat osallistuvat myös asiakkaiden toimintakyvyn ylläpitämiseen ja virikkeiden antamiseen esimerkiksi olemalla ulkoilu- ja keskusteluseurana.

Hoiva-avustaja täydentää työllään asiakkaan hoivan kokonaisuutta niin, että hoitajat voivat keskittyä sairaanhoidollisiin tehtäviin. Hoiva-avustajat eivät työskentele lääkehoitoon liittyvissä tehtävissä.

Vaatimuksena tehtävään on hoiva-avustajan, kodinhoitajan tai lähihoitajan koulutus. Tehtävässä voivat toimia myös lähihoitajaopiskelijat, joilla on työ- tai harjoittelukokemusta vanhustyöstä.

Hoiva-avustajan työllistyminen: Seuressa työkohteina hoiva-avustajalle ovat vanhustyön erilaiset työympäristöt, kuten seniorikeskukset, palvelutalot, ryhmäkodit, hoivakodit, päivätoiminta sekä pitkäaikaishoidon osastot.

Tehtävään voit hakea voit Sote-alan avoimen haku-ilmoituksen kautta.

Hoiva-avustajan palkka: Palkat mahdollisine lisineen ilmoitetaan työpaikkailmoituksissamme.

Soveltuva tausta: Alan koulutus, esimerkiksi hoiva-avustajan, kodinhoitajan tai lähihoitajan koulutus

Vaaditut luvat ja todistukset: Tutkinto- ja työtodistukset. Ajalla 1.1.-31.12.2022 suoja Covid -19 tautia vastaan.

TES / työehtosopimus:

< Palveluneuvoja | Hoiva-avustaja | Sosiaaliohjaaja >